Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA vorbeste la conferinta IASIMUN

ro

30 Nov, 2009 19:46 2676 Marime text

BULETIN INFORMATIV
Ambasada Statelor Unite ale Americii
Str. Tudor Arghezi 7-9 Bucuresti, Romania Tel: 40 21 – 200 - 3650 Fax: 40 21- 200 – 3723

30 noiembrie, 2009


AMBASADORUL SUA VORBESTE LA CONFERINTA IASIMUN


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelenţa Sa Mark H. Gitenstein, a ţinut un discurs în faţa a peste 200 de elevi de liceu, la ceremonia de deschidere a primei ediţii a conferinţei IAŞIMUN (simulare a dezbaterilor din cadrul Naţiunilor Unite) ce a avut loc sâmbătă la Sala de Festivităţi a Universităţii „Gheorghe Asachi” Iaşi.

Voluntarii Corpului Păcii din România au organizat această conferinţă în perioada 28-30 noiembrie, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi şi Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. Conferinţa IAŞIMUN este o simulare în limba engleză a forului Naţiunilor Unite, unde elevii analizează diferite probleme globale şi propun soluţii din perspectiva ţărilor pe care le reprezintă.

Ambasadorul a spus că elevii participanţi, veniţi din toată ţara, vor deveni „implicaţi în luarea deciziilor sau lideri la nivel mondial”.

„Cum România este un partener important al Statelor Unite, în mare parte, activitatea mea constă în promovarea cooperării şi dezvoltarea oportunităţilor de a lucra mai eficient împreună” a mai declarat Ambasadorul audienţei.

Directorul Corpului Păcii din România, Ken Goodson, Inspectorul General al Judeţului Iaşi, Liliana Romaniuc, şi Directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” au ţinut, de asemenea, discursuri în cadrul ceremoniei de deschidere.

Voluntarul Corpului Păcii, David Pi, implicat din 1998 în peste zece conferinţe tip Naţiunile Unite în întreaga lumea, a consiliat elevii care au organizat acest eveniment.

„Elevii s-au informat despre ţările pe care le reprezintă şi au învăţat importanţa cooperării la nivel internaţional,” a declarat domnul Pi, profesor de engleză la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. „Sunt extrem de mândru de toţi cei care au participat şi de elevii mei care au organizat conferinţa. Au analizat problemele globale şi soluţiile găsite au fost remarcabile.”

Elevii au dezbătut douăsprezece subiecte în patru comitete: politic, ecologic, drepturile omului şi economico – social. Ei au scris soluţiile propuse sub forma unor rezoluţii care au fost supuse la vot. Elevii organizatori vor fi de asemenea directori de comitete şi vor decide ce subiecte vor fi supuse dezbaterii.

„A fost o experienţă uimitoare”, a spus Mădălina Secăreanu, eleva Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” care a fost secretar general al conferinţei. „Dezbaterea a fost interesantă şi antrenantă. A fost pasionant pentru mine să întâlnesc elevi de liceu din toată ţara şi să le cunosc perspectivele asupra soluţionării unor probleme globale.”

Corpul de presă al IAŞIMUN, consiliat de voluntarul Corpului de Pace şi fost reporter, Zack Baddorf, a publicat trei ziare de câte douăsprezece pagini, câte unul în fiecare zi a conferinţei, raportând activităţile conferinţei. De asemenea, Corpul de Presă a furnizat conţinutul multimedia pentru pagina web a evenimentului.

Mai multe informaţii sunt disponibile la www.iasimun.org.

Elevi din următoarele oraşe sunt disponibili pentru interviuri: Bacău, Bârlad, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Câmpulung Moldovonesc, Cluj Napoca, Craiova, Galaţi, Haţeg, Iaşi, Orşova, Paşcani, Piatra Neamţ, Pucioasa, Slatina, Slobozia, şi Victoria.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi-l pe consilierul David Pi.
Email: info@iasimun.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii