Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:08 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA promoveaza valorificarea si reutilizarea terenurilor de tip Brownfield din Romania

ro

23 Apr, 2012 17:24 864 Marime text

Ambasada SUA promoveaza valorificarea si reutilizarea terenurilor de tip Brownfield din Romania

Luni, 23 Aprilie 2012

TIMISOARA– Serviciul Comercial al Ambasadei SUA va vizitia orasul Timisoara pentru a gazdui un seminar pe tema valorificarii terenurilor de tip Brownfield in data de 24 aprilie 2012.

Terenurile de tip Brownfield sunt proprietati comerciale sau industriale nefolosite sau utilizate partial care pot fi contaminate cu substante de risc, cum ar fi petrol sau alti agenti chimici. Cu ajutorul unor reglementari care prevad mecanisme de suport pentru stimularea initiativei sectorului privat, revalorificarea si reutilizarea acestor proprietati a devenit o practica utilizata pe scara larga in Statele Unite ale Americii si in tarile europene.

“Modelul de crestere industriala pe care Romania l-a inregistrat in trecut a determinat existenta unui numar mare de proprietati care in prezent nu sunt valorificate. Elementul cheie pentru o refolosire productiva a acestora este utilizarea unor politici guvernamentale care sa se bazeze pe mecanismele economiei de piata si care sa stimuleze initiativa sectorului privat”, a declarat Randy Tharp de la Epstein, una dintre companiile americane participante la seminar.

“Obiectivul nostru este de a deschide un dialog pe acesta tema si de a impartasi experienta pe care o are SUA”, a adaugat Keith Kirkham, Consilier Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti.

“Implementarea unor politici eficiente a avut ca rezultat reducerea somajului, obtinerea de venituri suplimentare la bugetul de stat, imbunatatirea sanatatii populatiei si de asemenea a stopat declinul centrelor urbane”.

Birourile locale ale companiilor americane participante la eveniment vor prezenta perspectiva si expertiza lor in domeniul valorificarii si reutilizarii proprietatilor de tip Brownfield. Participantii sunt dezvoltatorii imobiliari Jones Lang LaSalle, consultantii de la PwC, expertii pe probleme de mediu de la F&R Worldwide, precum si firma de arhitectura si design Epstein.  Dezvoltatori imobiliari, reprezentanti oficiali locali, banci si companii de utilitati  au fost invitate la eveniment.
“Brownfield Redevelopment” este primul seminar din seria de evenimente “Solutii pentru Dezvoltarea Infrastructurii” lansat de Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Evenimentul va avea loc marti, 24 aprilie in intervalul orar 9:00 – 12:30 la sediul Consiliului Judetean Timis, din Bd. Revolutiei din 1989, nr. 17.

 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii