Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zero taxe pe primii 2.080 de lei din salariu este unul dintre obiectivele mele pentru Președinția României și al viitoarei guvernări USR PLUS

ro

02 Nov, 2019 00:00 3405 Marime text

Dan Barna, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, spune că, în mandatul său, va uza de prerogativele constituționale ale Președintelui pentru a da direcții strategice în ceea ce privește eliminarea sau compensarea barierelor de acces pentru persoanele expuse tuturor riscurilor de excluziune socială, va promova în mod activ echilibrarea relațiilor de gen și familia, prin solidaritatea între generații.


Candidatul USR PLUS își propune:
“Oprirea taxării sărăciei - Această măsură va fi o prioritate abordată din perspectivă economică, dar cu un impact semnificativ la nivel social, întrucât urmărește activarea persoanelor vulnerabile și încadrarea lor în muncă, lucru care se va realiza prin eliminarea taxării pe salariul minim pe economie.


Eliminarea barierelor de acces și asigurarea serviciilor de bază pentru toți cetățenii României. În România există un număr foarte mare de persoane care sunt expuse sărăciei, lipsei de acces la infrastructură de bază - străzi asfaltate, apă curentă, canalizare, la educație, servicii medicale etc. Președintele trebuie să fie garantul asigurării oportunităților egale pentru toți cetățenii României, indiferent de mediul de rezidență, etnie, dizabilitate, de acces la serviciile primare, la educație, sănătate, piața muncii.


Echilibrarea relațiilor de gen - angajamentul meu este acela de a integra principiul egalității de gen în toate activitățile specifice Administrației Prezidențiale. Voi sprijini, de asemenea, măsuri care privesc echilibrul între viața privată și carieră și remunerarea pe bază de competență.


Promovarea familiei prin solidaritatea între generații - voi susține dreptul părinților la o viață normală (pensie, acces la servicii), reducerea presiunii sociale și financiare asupra generației active care are în prezent în grijă două generații: copiii și părinții, mulți dintre pensionari trăind la limita sau sub pragul sărăciei.


„Nu poți întreține o familie cu 2.000 lei pe lună” – am auzit asta de la mulți oameni pe care i-am întâlnit în fabricile în care am fost sau pe stradă.
Zero taxe pe primii 2.080 lei din salariu este unul dintre obiectivele mele pentru Președinția României și al viitoarei guvernări USR PLUS.
Este o măsură care funcționează deja în mai multe state europene și trebuie să se întâmple și la noi”- afirmă Dan Barna.


Citește mai mult pe www.danbarnapresedinte.ro/program_social


Comandat de Partidul Uniunea Salvați România Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro Cod mandatar financiar: 31190011

Sursa foto: Uniunea Salvaţi România
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii