Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Barna “Avem nevoie de o lege a Sănătății mai bună pentru cei loviți de boală”

ro

30 Oct, 2019 00:00 1734 Marime text

Pe hârtie, statul român le oferă cetățenilor săi servicii medicale extinse. În realitate, românii sunt printre cetățenii europeni care au cheltuieli medicale direct din buzunar peste media UE și în creștere. Accesul la servicii medicale de calitate este redus, iar oamenii devin mai săraci și mai bolnavi.
“Avem nevoie de o nouă lege a sănătății care să țină costurile sub control.
Cheia unui sistem medical modern, sustenabil financiar este întărirea asistenței medicale primare și a programelor de prevenție.
Noua lege a sănătății trebuie să redea medicilor de familie rolul de temelie a sistemului medical, atât prin stimulente profesionale și financiare, cât și prin programe inovatoare care să crească accesul oamenilor din toate mediile de rezidență la asistență medicală.
Voi susține creșterea ponderii bugetului alocat medicinei de familie de la 6%, cât este în prezent, la 10% - un nivel apropiat de media statelor europene”, susține Dan Barna, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale.



Citește și celelalte #proiectepentruRomânia pe www.danbarnapresedinte.ro/zece_proiecte_pentru_romania

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro Cod mandatar financiar: 31190011

Sursa foto: Uniunea Salvaţi România
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii