Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenuri, apartamente şi case de vacanţă la malul mării Iată cine sunt candidaţii la alegerile prezidenţiale care au legături cu judeţul Constanţa (documente)

ro

25 Sep, 2014 00:00 2355 Marime text

Alegerile prezidenţiale reprezintă o miză semnificativă pentru cei 14 candidaţi care şi-au depus candidaturile. 23 septembrie a fost ultima zi în care aspiranţii care îşi doresc să ocupe primul loc de la Palatul Cotroceni şi-au putut depune dosarele de candidaţi la sediul Biroului Electoral Central.

Fie că s-au aliniat pentru prima dată la startul cursei pentru prezidenţiale, fie că sunt deja candidaţi cu vechime, toţi au fost nevoiţi să parcurgă etapele necesare înregistrării candidaturii lor. Astfel, în cursa pentru alegerea Preşedintelui României s-au înscris Victor Viorel Ponta, candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, Klaus-Werner Iohannis, omul pe care se bazează Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL, Elena Udrea, din partea Partidului Mişcarea Populară, dar şi candidaţii independenţi Monica Luisa Macovei, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu şi Gheorghe Funar. În termenul legal şi-au mai depus la BEC dosarul de candidatură şi Dan Diaconescu, fondatorul Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), William Brânză (Partidul Ecologist Român), dar şi Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo).

 Categorie specială

Pentru toţi aceşti candidaţi, Agenţia Naţională de Integritate a creat o secţiune specială pe site-ul instituţiei în care cetăţenii pot consulta declaraţiile de avere şi de interese ale pretendenţilor la fotoliul de preşedinte. Doar nouă dintre declaraţiile candidaţilor au fost afişate până în prezent în această secţiune, mai precis cele ale lui Călin-Constantin-Anton-Popescu-Tăriceanu, Cristian-Dan Diaconescu, Iohannis G.H. Klaus Werner, Kelemen Hunor, Monica Luisa Macovei, Victor-Viorel Ponta, Constantin Rotaru, Teodor Viorel Meleşcanu şi Elena Gabriela Udrea.

Monica Macovei, cele mai multe proprietăţi pe litoral

Astfel, dintre cei 14 candidaţi, numai câţiva au legături, adiacente, cu judeţul Constanţa. Potrivit declaraţiei de avere depuse în secţiunea special dedicată candidaţilor la alegerilor prezidenţiale pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, Monica Macovei este un candidat înstărit. Actual europarlamentar, Monica Macovei declară că deţine şase terenuri, dintre care unul în judeţul Giurgiu, unul în judeţul Ilfov şi patru în judeţul Constanţa. De asemenea, Monica Macovei mai deţine trei apartamente în capitală, o casă de locuit în comuna Corbeanca, dar şi o casă de vacanţă în comuna constănţeană Limanu, mai precis la 2 Mai.

Penthouse la Năvodari

Un alt candidat în cursa pentru Cotroceni care are proprietăţi în judeţul nostru este Călin-Popescu Tăriceanu. Potrivit documentului disponibil pe portalul ANI, Tăriceanu a cumpărat în anul 2004 un apartament cu o suprafaţă de 137 de metri în oraşul Năvodari. El mai are şi alte trei apartamente în capitală, precum şi o casă de vacanţă la Snagov.
Şi Dan Dicanonescu a avut, la un moment dat, o proprietate la malul mării. Însă fondatorul PP-DD şi-a vândut apartamentul din Constanţa.
 
Pentru acest scrutin putem spune că se înregistrează şi câteva premiere pentru România. Astfel, pentru alegerile din luna noiembrie, două reprezentante ale sexului frumos sunt candidate pentru funcţia supremă în stat. Aproape o treime dintre prezidenţiabili sunt politicieni care şi-au mai încercat norocul şi cu alte ocazii. Cele mai multe tentative de a accede la conducerea ţării le deţine Corneliu Vadim Tudor, care candidează pentru a cincea oară consecutiv.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii