Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Volcinschi, la videoconferinţă cu şeful MAI Gabriel Oprea - „Nu voi tolera nicio abatere! Nimeni nu-şi ia concediu“

ro

03 Oct, 2014 00:00 2962 Marime text
Reprezentanţii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost convocaţi, ieri dimineaţă, la o videoconferinţă, de şeful ministerului, Gabriel Oprea. Motivul l-a reprezentat pregătirea alegerilor prezidenţiale şi luarea măsurilor necesare pentru asigurarea corectitudinii procesului electoral, în urma căruia va fi ales viitorul preşedinte al ţării.
 
Vicepremierul Gabriel Oprea le-a transmis subalternilor din teritoriu că trebuie să se concentreze pe organizarea alegerilor prezidenţiale. „Datoria noastră este ca alegerile să decurgă în respect cu Legea. Nu voi tolera nicio abatere! Nimeni nu-şi ia concediu de odihnă, nimeni nu are weekend!“, a declarat Gabriel Oprea. Vicepremierul Oprea a mai spus că a fost aprobat planul calendaristic pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale. Pentru desfăşurarea fără incidente a alegerilor, au fost mobilizate 30.000 de forţe de ordine din Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar în ziua alegerilor prezidenţiale, în teritoriu, în dispozitiv, vor fi prezenţi 50.000 de angajaţi. Vicepremierul Gabriel Oprea a mai amintit faptul că la nivel naţional sunt pregătite 18.550 de secţii de votare, iar peste graniţe, pentru românii din diaspora, vor fi amenajate 2.940 de secţii pe lângă consulatele şi ambasadele României. A mai fost precizat faptul că au fost tipărite 20.765.000 de buletine de vot şi că au fost pregătite 94.720 de ştampile cu „Votat“. Într-un final, vicepremierul Gabriel Oprea a cerut echidistanţă în aplicarea Legii, indiferent de culoarea politică, şi a mai precizat faptul că angajaţii MAI sunt prezenţi în teritoriu, pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale, 24 de ore din 24. „Rezultatul alegerilor să reprezinte voinţa electoratului!“, a conchis Gabriel Oprea. Alegerile vor avea loc pe 2 noiembrie - primul scrutin şi pe 16 noiembrie - al doilea scrutin, alegeri în urma cărora preşedintele îşi va primi mandatul pentru patru ani.

551 de secţii de votare la Constanţa

Prefectul Radu Volcinschi a declarat că, în judeţul Constanţa, vor funcţiona 551 de secţii de votare, dintre care 209 în municipiul Constanţa. Ordinea publică va fi asigurată de 1.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră. Biroul Electoral Judeţean a transmis, azi, către Autoritatea Electorală Permanentă lista juriştilor din rândul cărora se vor trage la sorţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare. Primarii au stabilit deja locurile de afişaj electoral, urmând să publice la primării şi pe site-urile administraţiilor locale delimitarea secţiilor de votare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gika kontras 03 Oct, 2014 07:38 apeleaza la practici stalinisto-comuniste ce vVreau sa is I arate slugarnicia