Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis La Ministerul Finanțelor se pregătesc noi impozite pentru 2015

ro

26 Oct, 2014 22:00 1930 Marime text
 
Candidatul Alianței Creștin Liberale (ACL) în alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, azi, faptul că, potrivit unor surse, la Ministerul de Finanțe se pregătește "o modificare amplă" a Codului Fiscal, care ar conduce la majorări de impozite și taxe și chiar la introducerea, începând din 2015, a impozitului progresiv.
 
"Partidul Social Democrat (PSD) face pomeni electorale pe bani publici. Specialiștii au calculat că suma pomenilor se ridică, pentru 2015, la 15 miliarde de lei, bani care trebuie colectați de undeva. Surse informate din media ne spun că la Ministerul de Finanțe se pregătește o modificare amplă a Codului Fiscal și au fost date, în spațiul public, exemple de creșteri de impozite și taxe. Se pare că impozitul pe teren va crește de opt ori, impozitul pe construcții și impozitul auto vor crește de trei ori", a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, "este foarte posibil să se renunțe la cota unică, care a fost păstrată datorită insistențelor PNL și care acum este în pericol". "S-ar putea, în 2015, să ne trezim cu un impozit progresiv pentru a acoperi aceste pomeni electorale. Eu nu cred că este corect față de români să plătească, oamenii care nu au avut nicio treabă cu această campanie, din buzunarul lor, toate promisiunile electorale ale candidatului Victor Ponta și ale PSD", a mai afirmat Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii