Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri prezidențiale 2014 Unii candidați încalcă legislația electorală

ro

11 Oct, 2014 14:34 1815 Marime text
Unele materiale de propagandă electorală folosite de candidaţii la prezidenţiale Victor Ponta, Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu încalcă legislaţia în vigoare privind finanţarea campaniilor electorale şi pe cea privind alegerile prezidenţiale, nefiind respectate rigorile impuse de lege, conform Mediafax.
 
Nu toate materialele de propagandă pentru prezidenţiale respectă Legea de finanţare a partidelor politice şi a campaniei electorale şi nici pe cea a alegerilor prezidenţiale. De fapt, singurele conforme legii sunt afişele tipărite pe hârtie. În cazul acestora, însă, apare o altă problemă: pe panourile de afişaj sunt mai multe decât este permis.
 
Pe fiecare material electoral trebuia menţionată denumirea operatorului economic care l-a realizat, adică numele societăţii comerciale care le-a tipărit, ceea ce nu se regăseşte pe materialele folosite de Ponta, Iohannis sau Tăriceanu.
 
Încălcarea acestor prevederi reprezintă, conform Legii finanţării partidelor şi campaniei electorale, contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 25.000 lei.
 
Obligaţia de a menţiona operatorul economic care a realizat materialele de propagandă este respectată de echipele lui Victor Ponta şi Iohannis doar în cazul afişelor de campanie tipărite pe hârtie, mai scrie sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii