Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri prezidenţiale 2014 Teodor Meleşcanu candidează la preşedinţie

ro

22 Sep, 2014 18:12 2804 Marime text
Potrivit purtătorului de cuvând al BEC, Marian Muhuleţ, Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat că va depune mâine dimineaţă candidatura lui Teodor Meleşcanu (fost şef al SIE, până azi) pentru alegerile prezidenţiale.
 
Marian Muhuleţ a menţionat că a încercat să îl contacteze pentru confirmare pe Teodor Meleşcanu, însă nu a reuşit până la acest moment, scrie Mediafax.
 
Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, şeful statului a trimis luni o scrisoare preşedintelui Senatului,Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
 
”Stimate domnule preşedinte, în temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată, vă propun să luaţi act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu şi să declaraţi vacantă această funcţie, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituţie”, le scrie preşedintele Băsescu preşedinţilor Camerelor.
 
Conform legii 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, conducerea SIE se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la propunerea preşedintelui României.
 
Teodor Meleşcanu ar urma să se înscrie în competiţia pentru alegerile prezidenţiale, după cum a sugerat încă de vineri când, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale, a declarat că luni va exista răspunsul, ”dacă vor fi întrunite condiţiile”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii