Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri prezidenţiale 2014 PNL cere ANI "limpezirea" urgentă a situaţiei lui Klaus Iohannis

ro

24 Sep, 2014 18:11 1737 Marime text
Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban îl acuză pe şeful ANI, Horia Georgescu, că ”foloseşte tertipuri şi proceduri” în ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis şi că îşi ”depăşeşte competenţele” în acest caz, Orban spunând că ACL doreşte cât mai repede ”limpezirea” acestei situaţii.
 
Ludovic Orban a afirmat, azi, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că joi nu se judecă procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, ci un ”complet-filtru” stabileşte dacă recursul înaintat de ANI poate sau nu să fie judecat, în funcţie de decizia acestui complet urmând a se stabili dacă procesul va continua, transmite Mediafax.
 
În acest context, vicepreşedintele PNL a afirmat că ACL consideră că recursul înaintat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba este ”inadmisibil” şi a criticat atitudinea şefului ANI, Horia Georgescu, în privinţa dosarului lui Klaus Iohannis, Orban acuzându-l pe Horia Georgescu că foloseşte ”tertipuri” şi îşi depăşeşte competenţele în acest caz.
 
”Noi considerăm că recursul este inadmisibil şi ni se pare foarte ciudat că ANI practic a întârziat aproape un an de zile să înainteze recursul la decizia instanţei de fond. De asemenea, ni se pare foarte ciudat că a înaintat recursul înainte de alegerile prezidenţiale, când se ştia că domnul Iohannis va candida la Preşedinţie. În mod evident aceste lucruri ţin de comportamentul domului Horia Georgescu, care conduce ANI, care - dacă vă aduceţi aminte foarte bine - este cel care a încercat prin toate mijloacele posibile să împiedice candidatura lui Mircea Diaconu şi ulterior să împiedice validarea lui Mircea Diaconu ca şi parlamentar european al României. Şi în cazul domului Iohannis foloseşte aceleaşi tertipuri şi proceduri, în mod evident, după părerea mea, depăşindu-şi competenţele”, a mi afirmat Ludovic Orban.
 
Totodată, el a mai spus că nu există ”emoţii” din partea celor care-l susţin pe Klaus Iohannis cu privire acest proces.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit primul termen în 25 septembrie în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, în care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), instanţa supremă urmând să dea o decizie definitivă.
 
În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.
 
În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Recursul urmează să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii