Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plan de măsuri pentru prevenirea traficului de persoane, în oraşul Cernavodă

ro

18 May, 2011 17:35 2086 Marime text

În perioada 09 mai - 5 iunie 2011, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane derulează în oraşul Cernavodă un Plan de măsuri pentru prevenirea traficului de persoane.

Obiectivele activităţilor de prevenire vizează: informarea populaţiei oraşului Cernavodă cu privire la existenţa fenomenului traficului de persoane, creşterea conştientizării persoanelor vulnerabile cu privire la riscurile asociate traficului de persoane, instruirea reprezentanţilor instituţiilor din Cernavodă ce pot fi implicaţi în lupta împotriva traficului de persoane.

Persoanele cărora le sunt destinate activităţile de prevenire sunt: populaţia adultă a oraşului Cernavodă, minorii cu un grad ridicat de vulnerabilitate la trafic, indiferent de formele de exploatare, specialiştii implicaţi în lupta împotriva traficului de persoane.

Activităţile ce vor fi derulate în cadrul prezentului Plan de măsuri pentru prevenirea traficului de persoane în oraşul Cernavodă constau în: diseminarea de materiale informative în locurile publice cu afluenţă mare de persoane din Cernavodă, activităţi de prevenire a traficului de persoane în cadrul unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului Cernavodă; instruirea specialiştilor implicaţi, la nivelul oraşului Cernavodă, în lupta împotriva traficului de persoane (cadre didactice, cadre medicale, preoţi, poliţişti, jandarmi, funcţionari publici).

În data de 12 mai 2011, la Liceul Teoretic „Anghel Saligny" din Cernavodă, a avut loc prima activitate de prevenire din cadrul Planului de măsuri. Partenerii Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Constanţa la buna derulare a evenimentului au fost: Poliţia oraşului Cernavodă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Circa 200 de elevi şi profesori din cadrul acestei unităţi de învăţământ au primit sfaturi utile pentru prevenirea traficului de persoane.

Următoarele activităţi din cadrul Planului de măsuri pentru prevenirea traficului de persoane în oraşul Cernavodă vor avea loc în data de 20 mai 2011, la Şcolile cu clasele I-VIII nr. 1 şi 2 din Cernavodă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii