Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fals inspector OPC

ro

16 Jul, 2009 22:09 987 Marime text

COMISARIATUL REGIONAL   PENTRU  PROTECŢIA  CONSUMATORILOR CONSTANŢA

COMUNICAT

În staţiunile Neptun şi Saturn  un  domn care se recomandă « inspectorul ISTRATE » de la OPC   a apelat telefonic la serviciile mai multor administratori ,  directori de hoteluri   sau de unităţi de alimentaţie publică.  Modul în care acţionează este caracteristic înşelătoriilor prin telefon, cărora le-au căzut victime mai mulţi cetăţeni de-a lungul ultimilor ani. În cazul de faţă « inspectorul Istrate » printr-un apel telefonic  solicită  hotelierilor sau şefilor de restaurante  în baza unor presupuse reclamaţii  pe care le-a rezolvat în favoarea acestora să i se încarce  cartela telefonică cu patru cartele valorice .După încărcarea cu aceste cartele  nu mai poate fi contactat.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa  are convingerea că aceste apeluri se vor repeta, chiar sub o altă identitate a inspectorilor falşi, cazurile nefiind izolate. Atragem atenţia operatorilor economici care primesc astfel de telefoane să anunţe poliţia şi  îi sfătuim să nu dea curs solicitărilor.

De asemenea, în cazul în care primesc vizita unor persoane care pretind că sunt angajaţi  ANPC, să ştie că există o procedură de control, că inspectorii au datoria de a se legitima şi de a acţiona în baza unui ordin de deplasare.

                                                           Director Coordonator,

                                                             Bogdan Gavrila Dima

14.07.2009          

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii