Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:11 15 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea Agentiei Pentru Protectia Mediului Constanţa în perioada 23.07 - 27.07.2012

ro

30 Jul, 2012 19:42 1369 Marime text

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 23.07 - 27.07.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

A fost transmis la ARPM Galaţi Planul lunar cu acțiuni de comunicare pentru luna august 2012.

Mai mulți reprezentanți ai agenției au participat la Conferința de progres in cadrul proiectului „Industrial symbiosis network for environment protection and sustainable development in Black Sea Basin - SYMNET" organizat de INCDM in data de 27.07.2012 la Hotel Bulevard.

Serviciul Reglementări (S.R.)

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 55 acte de reglementare şi 18 consultaţii tehnice.

Biroul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protecţia Naturii

Au fost transmise către ARPM Galaţi raportările privind:

- transportul intern de deşeuri periculoase, pentru perioada aprilie-iunie 2012

- situaţia firmelor autorizate pentru colectare şi dezmembrare/tratare VSU,

- fluxul deşeurilor. Conform raportărilor operatorilor economici autorizaţi, în luna iunie 2012, la nivelul judeţului Constanţa, au fost colectate: 562,244 tone deşeuri PET, 394,281 deşeuri de materiale plastice, 812,190 tone deşeuri carton şi hârtie, 382,34 tone anvelope uzate, 4038,398 tone deşeuri de sticlă, 50,651 tone uleiuri uzate si 1392,134 tone deşeuri lemnoase.

Au fost aprobate noua Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

 

In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta.

S-au transmis la ARPM Galaţi, ANPM Bucureşti următoarele raportări:

  • Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;
  • Raportare lunara privind Starea mediului în Constanţa;
  • Raportare lunară privind Aprobarea fluxului informtional-decizional in cazul producerii unor situatii de urgenta.

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia.

In cadrul monitorizarii interne, in luna iulie s-au prelevat si analizat 7 probe pulberi sedimentabile .

.

SOL

In cadrul monitorizarii interne, in luna iulie s-au prelevat trei probe de sol Arealul Navodari

( C.I.Ch. Navodari, Almet).

RADIOACTIVITATE

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Ti-a placut articolul?

Comentarii