Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă 18 octombrie - Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane, celebrată la Constanţa

ro

09 Oct, 2015 17:49 1406 Marime text
În perioada 12 - 18 octombrie 2015, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează în cadrul  „Săptămânii luptei împotriva traficului de persoane” o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane - 18 octombrie.

 Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.
 
În acest context, în perioada 12-16 octombrie 2015, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Constanţa organizează şi participă la o serie de evenimente în vederea  informării publicului larg cu privire la dimensiunile şi formele de manifestare ale traficului de persoane cât şi întărirea capacităţii de protecţie la ameninţările acestui fenomen în rândul persoanelor vulnerabile.
 
Principalele evenimente realizate în vederea creşterii gradului de conştientizare a populaţiei sunt:
13.10.2015 – activitate de informare şi promovare a mesajului antitrafic adresată elevilor şi profesorilor din comuna Cumpăna.
13.10.2015 – întâlnire de lucru pe tema traficului de persoane, la Centrul Multifunctional de Asistenţă Socio-Medicală Cumpăna, adresată autorităţile locale, reprezentanţilor instituţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane.
14.10.2015 – activitate de informare pe tema traficului de persoane, la sediul CJRAE Constanţa, adresată cadrelor didactice/psihologilor din cadrul unităţilor şcolare de la nivelul judeţului Constanţa.
15.06.2015 – şedinţa echipei interinstituţionale antitrafic a judeţului Tulcea.
15.06.2015 – activitate de informare pe tema traficului de persoane şi promovare a mesajului antitrafic adresată elevilor şi profesorilor, din cadrul unităţilor şcolare de la nivelul judeţului Tulcea.
16.06.2015 – şedinţa echipei interinstituţionale antitrafic a judeţului Constanţa. 
Informaţii de background:
În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.
 
Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.
 
Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii