Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:26 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traficul de persoane poate fi prevenit, la Constanţa

ro

17 Dec, 2013 19:38 887 Marime text
În cadrul proiectului educaţional „Implică-te! Viaţa ta contează!”, Centrul Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, derulează la nivelul judeţul Constanţa, în perioada noiembrie 2013 – august 2014, campania locală de prevenire, intitulată „Traficul de persoane poate fi prevenit”.
Obiectivele prezentei campanii de prevenire a traficului de persoane sunt următoarele:
Informarea şi sensibilizarea populaţiei şcolare, în vederea conştientizării riscurilor asociate traficului de persoane şi întărirea capacităţii de autoprotecţie la ameninţările acestui fenomen
Reducerea vulnerabilităţii grupului ţintă faţă de traficul de persoane
Întărirea capacităţii interinstituţionale guvernamentale locale în prevenirea traficului de persoane.
         Grupul ţintă principal ce se urmăreşte a fi informat prin intermediul campaniei de prevenire este reprezentat de elevii cu vârsta cuprinsă între 14-21 de ani, din ciclul gimnazial (clasele a VII-a şi a VIII-a) şi tot ciclul liceal (clasa a IX-a - clasa a XIII-a).
În cadrul acestei campanii, în perioada noiembrie – decembrie 2013, Centrul Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane a desfăşurat un număr de 17 activităţi de informare privind riscurile asociate traficului de persoane, la nivelul următoarelor 11 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa: Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, Şcoala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu”, Liceul Tehnologic „I. N. Roman”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand”, Şcoala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Decebal”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol.
În cadrul acestor activităţi, un număr de 778 de elevi constănţeni au fost informaţi cu privire la măsurile utile de prevenire a traficului de persoane şi şi-au însuşit abilităţile necesare de a nu cădea în capcana traficanţilor de persoane. Activităţile au avut un caracter interactiv, elevii formulând numeroase întrebări şi participând la discuţii.
Activităţile informativ-educative din cadrul campaniei „Traficul de persoane poate fi prevenit” se vor derula pe tot parcursul anului şcolar 2013-2014, în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa, iar în perioada sezonului estival 2014, se vor desfăşura la nivelul taberelor şcolare constănţene.

“Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor in domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.”

Ti-a placut articolul?

Comentarii