Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

File din istoria Pământului la cele mai competitive preţuri Marmo Glass redescoperă frumuseţea pietrei naturale cu scoică (galerie foto)

ro

04 Aug, 2014 00:00 5939 Marime text
Folosită de oameni încă din cele mai vechi timpuri, piatra a fost şi va fi întotdeauna unul dintre cele mai apreciate materiale utilizate în construcţii. Omul, prin natura sa, este legat organic şi ancestral de câteva elemente din natură, precum piatra sau lemnul, iar dobrogenii cu atât mai mult cu cât dovezile arheologice ale construcţiilor antice realizate din piatră de pe malul Pontului Euxin s-au păstrat în stare foarte bună până în zilele noastre. Piatra dobrogeană cu scoică, piatra cochiliferă (cunoscută adesea ca piatra de Techirghiol), o compoziţie a naturii cu un farmec aparte datorat culorilor calde, este un material foarte solicitat pentru finisaje exterioare, dar care se pretează excelent şi pentru decorarea unui interior cald. Fosta carieră de la Techirghiol a fost închisă, fiind situată în zona de protecţie a lacului, în cadrul unui program de protecţie a mediului.


 
Marmo Glass este unul dintre puţinii producători care prelucrează şi comercializează acest tip de rocă extrem de apreciat, având propria carieră deschisă la Plopeni (comuna Chirnogeni), de unde extrage piatra, care apoi este prelucrată în fabrica proprie. Fiecare piatră prinde „grai“ sub bagheta meşterilor de la Marmo Glass, astfel încât chiar şi gusturile celor mai exigenţi clienţi sunt satisfăcute de produsele companiei. Societatea constănţeană nu oferă doar materialul de calitate care să înnobileze construcţiile, ci şi o pagină din istoria locului, piatra cu scoică înglobând urmele vieţii unor organisme marine fosilizate, prinse ca într-o capcană a timpului în nisipul în care au vieţuit în urmă cu milioane de ani.

Marmo Glass a readus pe piaţa dobrogeană piatra cu scoică 


Folosită foarte mult înainte de ‘89, piatra cochiliferă este un material foarte căutat astăzi atât pentru finisaje exterioare, cat şi pentru cele interioare. Pentru că este extrasă din carierele proprii, Marmo Glass are cele mai competitive preţuri când vine vorba despre acest material extrem de apreciat. Preţurile accesibile, care pornesc de la 65 de lei metrul pătrat, fac din Marmo Glass alegerea perfectă atunci când calitatea, durabilitatea şi preţul sunt principalele caracteristici pe care le căutaţi. Iar de acest lucru s-au convins foarte mulţi clienţi, inclusiv cei de peste mări şi ţări, care au găsit exact ceea ce căutau în depozitele Marmo Glass. Cu modestie însă, directorul societăţii ne-a spus că roca este extrem de căutată de clienţi din Caraibe şi Statele Unite ale Americii, iar readucerea pe piaţa dobrogeană a acestui tip de piatră a reprezentat o surpriză extrem de plăcută şi pentru clienţii constănţeni. În stare naturală sau fasonată, tăiată în blocuri mai mari sau mai mici, pentru finisaje interioare sau exterioare, piatra dobrogeană cu scoică este alegerea perfectă atunci când vă doriţi să vă transformaţi casa în cel mai confortabil şi mai frumos loc de pe Pământ. Trebuie să ştiţi însă că Marmo Glass are un portofoliu larg de produse la cele mai bune preţuri, de unde puteţi alege: granit, marmură, onyx, travertin, ardezie, piatră rustică şi altele, care pot deveni o parte din ceea ce numim cu toţii „acasă“. Utilajele de ultimă generaţie pe care Marmo Glass le deţine croiesc perfect roca, obţinându-se cele mai aspectuoase pardoseli, cele mai luxoase trepte, cele mai calitative blaturi, dar şi cele mai frumoase şeminee, la preţuri de neegalat.
 
Informaţii utile
Adresa: Şoseaua Industrială nr. 12 A, Constanţa;
Site: http://www.marmoglass.ro;
Facebook: https://www.facebook.com/marmoglass.ro/
Telefon: + 40 241.586.834; + 40 341.409.028; + 40 748.868.514;
Fax:+ 40 241.586.814;
Email: office@marmoglass.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii