Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:50 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Energiei schimbă trei administratori ai Oil Terminal

ro

23 Sep, 2016 15:29 2086 Marime text
Acționarii Oil Terminal vor desemna pe 10 octombrie, într-o ședință AGA, noi membri în Consiliul de Administrație al companiei. Aceștia vor fi numiți în baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ. În acest sens, Ministerul Energiei a realizat o listă cu cei aleși după o procedură de selecție, care a durat mai mult de jumătate de an. Pe listă se află trei persoane prezente deja în CA al Oil Terminal, iar din ceilalți trei, unul a mai deținut funcția de membru în CA al Oil Terminal.
 
Propunerile Ministerului Energiei

Toma Bogdan Costreie- actualul președinte CA al Oil Terminal

Cătălin Constantin Grigorescu - membru al CA

Dumitru Matei - membru CA

Iuliana Andronache - în prezent director general interimar al Electrica. Pe 24 octombrie îi expira interimatul

Cristian Florea- a mai deținut funcția de membru CA al Oil Terminal în perioada decembrie 2013- august 2014. Conduce o companie de consultanta Well Done Accounting & Audit SRL și a lucrat pentru firma ButanGas România.

Bogdan Cristian Patriniche- specializat pe piețe de capital. În 2012 a fost propus pentru preluarea conducerii Bursei de Valori București.

​Un alt saptelea membru este Dan Bărbulescu, reprezentant al acționarului minoritar Broadhurst Investments Ltd.

În aceeași ședință AGA vor fi discutate și propuneri ale acționarului minoritar. Una este aprobarea pornirii acțiunii în răspundere împotriva directorului general și a administratorilor societății, pentru prejudicierea societății ca urmare a operațiunilor desfășurate de către aceștia cu încălcarea legii. O acuzație este Manipularea pieței de capital pe care sunt tranzacționate acțiunile emise de către societate, prin falsificarea situațiilor financiare preliminare aferente anului financiar 2015.
 
Oil Terminal este acuzată de o posibila manipulare a pieței, în condițiile în care pe 15 februarie 2016 a raportat un profit net de un milion de lei pe 2015, moment în care prețul acțiunilor a scăzut cu 15%, iar o lună mai târziu un profit net de 6,5 milioane de lei. În aprilie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat o investigație privind o posibilă manipulare a pieței bursiere prin transmiterea de informatii false de către compania de stat OIL Terminal (OIL).
 
De asemenea, conducerea societății este acuzată de prelungirea nelegală a contractului de mandat al Directorului General al societății pentru o perioada de 4 ani.
 
Directorul general al Oil Terminal este Viorel Ciutureanu. Se află în această funcție din 2012, însă în urmă cu patru luni i-a fost prelungit mandatul cu 4 ani de către Consiliul de Administrație al companiei, care este interimar. Ciutureanu a trecut în declarația de interese că este vicepreședinte birou politic teritorial Constanța al PNL.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vagner 23 Sep, 2016 20:49 Un director f. bun