Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Decebal Constanta

ro

26 Feb, 2013 20:00 5040 Marime text
decebal.jpgLiceul Decebal in Constanta s-a infiintat in anul scolar 1970-1971 prin hotararea Consiliului Popular Constanta a Ispectoratului Scolar Judetean Constanta cu aprobarea ministerului educatiei si invatamantului sub denumirea de liceul nr. 5 Constanta.

Premizele infiintarii acestui liceu cu profil real si uman au fost:

- Numarul mare al copiilor de varsta scolara din zonele limitrofe ale liceului

- Inexistenta unui liceu cu profil realist in aceasta zona a orasului

In decursul anilor liceul a trecut prin mai multe etape; in anul 1977 printr-o hotarare a Inspectoratului Scolar Judetean Constanta a fost transformat in liceu industrial pus sub egida ministerului minelor petrolului si geologiei . Cu toate ca liceul nu avea meserii atractive pentru absolventii scolilor generale s-a reusit acoperirea planului de scolarizare si obtinerea unor rezultate bune la concursurile scolare si admiterea in invatamantul superior. Toate acestea au fost realizate de un colectiv didactic competent care a asigurat calitatea deosebita a elevilor.

In anul 1990 tinand cont de preferintele absolventilor de scoala generala dar si de capacitatea colectivului de cadre didactice, liceul a fost transformat in Liceu Teoretic sub denumirea de Liceul Teoretic Decebal din Constanta.

Contact:

Adresa: Aleea Gradinitei nr. 4
Telefon/Fax: 0341.405.825
Web: decebalct.licee.edu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii