Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Târgul Gaudeamus Litoral 2018 Spectacol extraordinar susţinut de Orchestra de Muzică Populară Radio (galerie foto)

ro

14 Aug, 2018 00:00 2438 Marime text
Deschis sub semnul mai multor aniversări, respectiv Centenarul Marii Uniri, 90 de ani ai Radio România şi 10 ediţii de Gaudeamus la malul mării, Târgul Gaudeamus Litoral - situat în Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia - este organizat de Radio România - echipa Gaudeamus şi Radio România Constanţa - în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa.
 
Târgul este deschis până pe 15 august, între orele 15 şi 23, şi găzduieşte peste 30 de expozanţi, printre care se regăsesc majoritatea editurilor de top din România. Oferta este generoasă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile, cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate, câştig de cauză având totuşi cartea „de vacanţă”.
 
Celor peste 40 de evenimente editoriale şi muzicale (lansări şi prezentări de volume, concerte), adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă, programate în cadrul acestei ediţii i se adaugă spectacolul extraordinar susţinut de Orchestra de Muzică Populară Radio, astăzi, între orele 20.00 şi 22.00, pe scena amplasată în Piaţeta Perla.

Şi anul acesta se premiază... interesul pentru carte

Tombola Gaudeamus, derulată pe baza buletinelor de vot al publicului, va avea în acest an zeci de premii, care, în onoarea celor 90 de ani ai Radio România, vor fi decernate prin tragere la sorţi la fiecare 90 de minute. Premiile Tombolei Gaudeamus vor fi acordate în acest an de Emex (12 vouchere pentru achiziţionarea de produse ale companiei, în valoare de câte 300 de lei), sportpartner.ro (articole sportive - seturi de badmington şi ping-pong, mingi de volei şi fotbal) şi Regional Air Services - un zbor de 30 de minute deasupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia. Concursul Miss Lectura, adresat celor mai frumoase vizitatoare, va avea drept premiu o tabletă.
 
Premiile GAUDEAMUS Litoral 2018 vor fi decernate miercuri, 15 august, începând cu ora 19.00, astfel:
• Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor - locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte a târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului;
• Trofeele Presei - decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului
• Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare Târgul GAUDEAMUS Litoral face parte din Programul LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul declarat de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii