Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 20 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povești în premieră video, la Teatrul „Căluțul de mare“ din Constanța

ro

29 Apr, 2020 00:00 6266 Marime text


Întâlnirile online, „puse la cale” de Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța sunt un prilej pentru spectatorii mai mari sau mai mici de a vedea și asculta, de acasă, spectacole antrenante, puse în scenă pe texte cunoscute, menite să le readucă în atenție povești clasice din literatura română sau universală.
 
Astfel, miercuri, 29 aprilie, de la ora 11, va fi prezentat live, pe Facebook, teatrul radiofonic „Dl. Goe” de I.L.Caragiale, în interpretarea actorilor Rovena Paraschivoi, Clara Ghiuvelichian, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Daniel Minciună. Demersul este cu atât mai util cu cât textul propus este în programa de gimnaziu a elevilor.
În aceeași zi, de la ora 18, copiii peste 3 ani vor putea viziona, timp de 45 de minute, spectacolul cu „Rățușca cea urâtă”, după H. Ch. Andersen, în regia și scenariul semnate de Valentin Dobrescu. Din distribuție vor face parte Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu /Andrei Stroescu, Claudia Zaharia, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.
 
Vineri, 01 mai, de la ora 17, va fi difuzat live spectacolul „Războiul troian”, creat după „Legendele Olimpului” de Al. Mitru, în regia lui Gavril Pinte. In distribuție: Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Lucian Zaharia, Daniela Vlad, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Adrian Bădilă, Claudia Brădescu, Alin Constantinescu, Magdalena Baciu, Ion Ciolan, Alina Manțu. Textul este recomandat pentru elevii ciclului gimnazial, clasele a-VII-a și a-VIII-a.
Tot vineri, de la 20.00, Arina Cojocaru îi va încânta pe cei mici cu o poveste după Frații Grimm, „Privighetoarea cântătoare”.
Sâmbătă, 2 mai, de la ora 11.00, vom petrece aproape o oră, martori ai spectacolului „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, regia și scenariul fiind semnate de Daniel Stanciu. In distribuție: Aneta Forna Christu, Gabriel Monțescu, Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu, Rodica Parase.
Originalitatea cu care s-a transpus în scenă cunoscuta și îndrăgita poveste a lui Creangă, cu prezența actorului lângă păpușa-personaj, fac ca spectatorul să pătrundă cu fascinație în universul celebrei povești.
 
Un alt text bine-cunoscut al lui Creangă, „Capra cu trei iezi”, va fi prezentat duminică, 3 mai, de la ora 11. Gabriel Apostol, autor al scenariului şi regiei spectacolului, a reușit să recreeze povestea, introducând muzică, dans şi umor, și readucându-i la viață, în final, pe iezii devorați de lup în textul original. Îi distribuție îi veți regăsi pe Magda Vernescu, Ion Ciolan, Daniel Minciună, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu.
 
Toate aceste interesante propuneri de petrecere a timpului liber, în mod frumos și util, le găsiți pe pagina de Facebook a instituției de cultură constănțene, „Teatrul Căluțul de mare”.
 
Citește și:

Constanța Spectacole online, în acest weekend! Ce puteți viziona din confortul casei

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii