Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şefii CJC Horia Ţuţuianu şi Claudiu Palaz, declaraţii de avere şi de interese reactualizate (documente)

ro

07 Jun, 2017 00:00 5679 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Ţuţuianu, şi vicepreşedintele CJC Claudiu Iorga Palaz şi-au depus, potrivit legii, la un an de la alegerile locale, declaraţiile de avere, reactualizate.
Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa au început, de curând, să fie publicate declaraţiile de avere şi de interese reactualizate ale conducerii CJC, precum şi ale unora dintre aleşii judeţeni din mandatul 2016 - 2020.
 
Vă reamintim că aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. 

Soţia preşedintelui CJC, al doilea job şi un apartament închiriat, aducător de venituri

Vă prezentăm în continuare averea şi interesele reactualizate ale preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.
 
Propulsat pentru prima oară într-o funcţie de conducere la acest nivel, Ţuţuianu şi-a depus prima declaraţie de avere din această nouă postură pe 14 iulie 2016. Din documentul reactualizat, completat pe 26.05.2017, aflăm că social-democratul Marius Horia Ţuţuianu şi-a achiziţionat, încă din anul 2006, două terenuri intravilane în Palazu Mare, unul de 700 de metri pătraţi şi altul de 500 de metri pătraţi. La capitolul „clădiri“, familia Ţuţuianu împarte imobilele în mod egal: un apartament (73 mp) îl deţine soţia, din 2006, unul este al său (43 mp), din 2008, iar casa de 220 de metri pătraţi, ridicată în 2012, aparţine în aceeaşi proporţie celor doi soţi.

Nici din noua declaraţie nu reiese că şeful CJC ar deţine vreun automobil proprietate personală, nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Acesta nu are nici datorii.
 
Ţuţuianu a preferat, în schimb, să investească în acţiuni: 65.000 de lei este valoarea celor 197.000 de acţiuni la SIF Transilvania. Între timp, a renunţat la cele 3.000 de acţiuni pe care le deţinea la Euxin SA Constanţa. În anul fiscal anterior, Ţuţuianu a încasat 41.776 de lei de la SC Euxin SA Constanţa, printr-un contract de mandat, la care se adaugă venitul de preşedinte al Consiliului Judeţean, de 32.306 lei. La aceste sume se adaugă dividendele de la SIF Transilvania şi de la Euxin SA, totalizând 5.450 de lei.

Soţia, Adina Ţuţuianu, a adus şi ea bani în casă: 10.050 de lei ca angajată a societăţilor comerciale Lantana SRL şi Ferma Tasu SRL. Ea a încasat alţi 5.665 de lei din închirierea unui apartament. 1.008 lei reprezintă alocaţiile copiilor cuplului Ţuţuianu, acordate de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială.
 
Declaraţia de interese postată pe site-ul CJC arată că noul şef al Consiliului Judeţean deţine acţiuni la SIF Transilvania şi la SC Euxin SA Constanţa, menţionate şi în declaraţia de avere. Tot din declaraţia de interese aflăm că acesta este şi preşedinte al ADI Sud-Est Situaţii de Urgenţă, iar în plan politic, Ţuţuianu are şi calitatea de vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa. 

Palaz, declaraţie de avere aproape neschimbată 

Comparativ cu declaraţiile de avere anterioare, declaraţia de avere reactualizată a lui Claudiu Palaz nu s-a schimbat decât în privinţa indemnizaţiei încasate ca vicepreşedinte al CJC.
 
În continuare, Claudiu Iorga Palaz nu se poate mândri cu o avere care să impresioneze. Potrivit declaraţiei de avere reactualizate, acesta deţine jumătate dintr-o casă în Târgovişte şi două autoturisme - un Nissan Patrol, fabricat în 1992, şi un Dodge Ram, fabricat în 1995. Vicepreşedintele CJC are de achitat până în anul 2019 un credit de 32.500 de lei, iar până în anul 2032, un alt credit, în valoare de 65.000 de euro. Totul în contextul în care, în anul fiscal anterior, Claudiu Palaz a avut venituri de 1.008 lei, reprezentând alocaţiile copiilor, şi indemnizaţia de vicepreşedinte al CJ, în valoare de 29.111 lei.

Potrivit declaraţiei de interese, fostul aspirant la mandatul de primar al municipiului Constanţa şi actualul vicepreşedinte al CJC are doar „interese“ politice, fiind preşedintele Organizaţiei Judeţene PMP Constanţa şi vicepreşedinte în Consiliul Executiv Naţional al PMP. 
 
Declaraţiile celor doi şefi ai CJC pot fi consultate şi în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii