Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:15 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deși are patru case și terenuri, fostul șef al ARR, consilierul local de la Medgidia, Marian Butnaru, nu are niciun autoturism (documente)

ro

04 Mar, 2016 00:00 4362 Marime text
 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.
 
Consilierul local Marian Butnaru nu este la primul mandat de ales local.  Fostul Șef al Autorității Rutiere Române (ARR), Butnaru a absolvit în anul 1982 cursurile Școlii de Ofițeri „Nicolae Bălcescu“, iar în anul 2004 Facultatea de Drept, specializarea Administrație Publică, din cadrul Universității Gaudeamus.


Averea la începutul acestui mandat
Potrivit declarației de avere depuse în anul 2012, după alegeri, acesta declara că avea trei parcele de teren intravilan în Medgidia, cumpărate între 1996 – 2011. De asemnea el avea și patru case de locuit: una cumpărată în 1990, iar celelalte construite între 1997 – 2011.
Butnaru nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Și rubrica de active financiare era goală, la fel ca și cea a datoriilor.  
 
Sursa veniturilor, un mister

În ceea ce privește veniturile acestea au fost modeste ]n anul fiscal anterior completării declarației de avere: consilierul local a avut 36.000, iar soția – 25.000  – moneda, precum și sursa nefiind precizate. Alți 6.000 reprezintă venituri din alte surse de asemnea neprecizate nici sursa, nici moneda.

În ceea ce privește interesele, acesta preciza că este asociat (70 părți sociale – 140 de lei valoarea acestora) în SC Marigen Prod. De asemnea, acesta menționa că are cu Spitalul Municipal Medgiia un contract de prestări servicii, adudecat prin licitație în 01.12.2011 pentru 15 ani, nefiind menționată valoarea contractului.
 
Mai multe case, mai multe terenuri, fară firmă
În declarația de avere cea mai recentă, depusă în mai 2015, Marian Butnaru precizează că averea „i-a sporit“ cu încă o casă de locuit, cumpăartă în anul 2014, la fel și terenul aferent.

În ceea ce pprivește veniturile, nici aici nu se constată vreo „îmbunătățire“ în sensul că menționează doar suma încasată, nu și moneda sau sursa veniturilor. Astfel, alesul local a încasat în anul fiscal anterior declarației de avere un venit de 59.216 (probabil lei), iar soția – 22.457 (probabil lei), la care se adaugă și un venit e 309.720 (probail lei) din alte surse, de asemnea neprecizate.

Nici în ceea ce privește interesele Butnaru nu spune mai multe, menționând acelați contract cu Spitalul Medgidia încheiat în 2001 în urma unei licitații pentru prestări servicii pentru „10 ani + 4 ani“. În acest document, Butnaru nu mai menționează calitatea de asociat în vreo firmă, dar nici calitatea de membru al vreunui partid.
 
Citește și: SC Marigen Prod SRL are un nou asociat

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 04 Mar, 2016 12:28 Hotul asta nu se mai satura sa tot fure auzi la el, firma marigen are fonduri de 140 de lei, nu i ar fi rusine , asteptam.ANI sa se sesizeze sa ii bage la puscarie pe analfabeti astia
  • qawhaq 04 Mar, 2016 11:35 Sarac lipit, baiatul asta. De asa ceva avem nevoie: oameni cinstiti si corecti. Stapan pe juma' de Medgidie dar el nu stie... ma-ntelegeti?...