Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:03 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A lăsat politica în plan secundar, pentru afaceri 2015, anul donaţiilor pentru consilierul PNL Bogdan Radu Matei (document)

ro

08 Feb, 2016 00:00 1837 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie 2015, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Un caz aparte îi reprezintă consilierul local PNL Bogdan Radu Matei. Şi nu se ştie dacă asta e din vina sa ori a funcţionarilor din Primăria Constanţa, care ar fi omis să posteze pe site-ul instituţiei declaraţiile de avere şi de interese din anul 2014 ale alesului liberal. În contextul prezentat, am comparat informaţiile din documentele datate iunie 2013 cu cele din iunie 2015 pentru a afla dacă „norocul“ i-a surâs consilierului Matei.
 
Deoarece documentele respective sunt scrise de mână, la o primă vizualizare, se observă cum caligrafia a suferit schimbări majore. Dar să trecem peste detalii şi să vedem care este evoluţia avuţiei consilierului PNL din Consiliul Local Municipal Constanţa.
 
Anul 2015 a fost unul norocos pentru Bogdan Radu Matei. Asta pentru că a primit, ca donaţie, un teren agricol de 55.337 mp în judeţul Prahova, care s-a adăugat la cel intravilan pe care-l deţinea din 2011 în oraşul Ovidiu (judeţul Constanţa). Şirul donaţiilor a continuat anul trecut, şi, de unde nu deţinea niciun imobil, consilierul PNL s-a ales cu trei apartamente în municipiile Constanţa, Bucureşti şi Braşov.
 
La capitolul venituri însă, norocul nu pare să-i mai fi surâs lui Matei. Dacă în anul fiscal 2012, a încasat venituri însumând 70.116 lei, doi ani mai târziu (adică în anul fiscal 2014), venitul anual al consilierului PNL a fost de numai 16.036 de lei.

Interese diversificate în afaceri 

Evoluţie este cuvântul care ar caracteriza situaţia consilierului municipal Bogdan Radu Matei, dacă ne raportăm la declaraţiile de interese. În anul 2013, acesta era doar asociat (cu 5%) şi administrator la SC Green Seas World SRL, iar în plan politic, deţinea funcţia de vicepreşedinte în Biroul Politic Naţional al Tineretului Naţional Liberal, filiala Constanţa.
Anul trecut se pare că a lăsat în plan secundar activitatea politică şi s-a axat mai mult pe afaceri. Aşa s-ar explica faptul că, în declaraţia de interese datată iunie 2015, Matei figurează ca asociat şi administrator la două firme - SC Green Seas World SRL (5% părţi sociale deţinute) şi SC Green Seas Engineering (20% părţi sociale deţinute), dar şi asociat la Gazeta de Constanţa (34% de părţi sociale deţinute). În schimb, ca politician, a rămas doar cu statutul de membru în Biroul Municipal PNL Constanţa. 
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului municipal PNL Bogdan Radu Matei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii