Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:42 02 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa masculină Straja Bucureşti şi cea feminină Progresul Băileşti au câştigat Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină

ro

13 May, 2019 15:50 718 Marime text
Echipa masculină Straja Bucureşti şi cea feminină Progresul Băileşti au câştigat Cupa Regelui, respectiv Cupa Reginei la oină, competiţii desfăşurate, sâmbătă, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală în prezenţa Principelui Radu, a ministrului Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a ambasadorului Japoniei în România, Hitoshi Noda, şi a aproximativ 200 de spectatori.

În finala Cupei Regelui, competiţie ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, formaţia Straja Bucureşti, deţinătoarea Cupei Federaţiei în 2018, a învins cu scorul de 20-15 (la pauză 10-9) echipa Frontiera Constanţa, campioana României în 2018.

În Cupa Reginei, aflată la prima ediţie, echipa Progresul Băileşti, câştigătoarea Cupei României în 2018, a învins cu scorul de 8-6 (la pauză 2-6) campioana en titre CS Curcani. Cupa Reginei, înfiinţată în acest an, face parte din ansamblul acţiunilor dedicate împlinirii a 120 de ani de la primul campionat naţional de oină.
Principele Radu a dat lovitura de începere, aruncarea bastonului, la fiecare finală, iar la sfârşit a efectuat premierea câştigătorilor împreună cu ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei. Acesta din urmă a primit din partea preşedintelui Federaţiei Române de Oină (FRO) un tricou, un baston şi o minge.  

 "Familia regală a însemnat foarte mult pentru noi în decursul timpului, pentru că în 1899, când s-a organizat primul campionat naţional de oină decretul a fost semnat de Regele Carol I. Atunci au fost puse bazele oinei moderne, iar acum este un arc peste timp prin reapropierea Casei Regale faţă de oină prin acordarea Înaltului Patronaj de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei. Faptul că membrii Casei Regale sunt alături de noi la toate aceste evenimente înseamnă foarte mult, mai ales din punct de vedere al promovării sportului nostru naţional. Casa Regală ne-a sprijinit şi ne sprijină în continuare, spre deosebire de unele persoane care ar trebui să ne sprijine şi nu o fac, asta deşi oina a fost declarată sportul naţional de Parlamentul României. Trebuie să înţelegem toţi că oina este copilul nostru, al românilor", a afirmat Preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre.

Ti-a placut articolul?

Comentarii