Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Shippingul românesc în doliu. Fostul director financiar al APM Constanța s-a stins din viață

ro

24 May, 2018 11:40 5761 Marime text
Fostul director financiar al Administrației Porturilor Maritime Constanța, Mihai Enache, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.
 
Mihai Enache s-a născut pe 18 septembrie 1935, în comuna Zimnicea, regiunea Bucureşti, iar după absolvirea Şcolii Medii Tehnice Financiare, a urmat cursurile Facultăţii de Finanţe Credit şi Evidenţă Contabilă, din cadrul Institutului de Ştiinţe Economice Bucureşti.
 
Din 1993 până în ianuarie 2001, când a ieşit la pensie, a ocupat funcţia de director financiar al APC.
 
Larențiu Mironescu, fost director al Portului Constanța i-a adus acestuia un ultim omagiu pe pagina sa de Facebook.
 

”În 1999, ajuns director al portului Constanța la 31 de ani, am rămas tare nedumerit după prima întâlnire cu directorul financiar găsit pe poziție. Îmi mărturisesc nedumerirea lui taică-meu, îmi zice: bă, acolo Piticu' îți trebuie. Piticu', adică Mihai Enache, ajuns la 64 de ani, tocmai se retrăsese. Îl chemăm, vorbim, acceptă. Mă duc la ministru ... dom' comandant, vreau să schimb directorul financiar. Dă-i viteză. Îl vreau pe Piticu'. S-a retras, nu îl mai aduci tu ... E în mașină, jos. Bravo, mă, te-ai scos ... Și adevărat a grăit, domnul Enache m-a scos, el și restul echipei au fost principalul motiv al faptului că am lăsat peste 10 milioane în conturile portului, aceleași conturi în care găsisem 1.127.000 de dolari. Domnul Enache ținea câte-o lecție de viață pe zi. Mă simt privilegiat și onorat că am avut parte de ele. De ieri, domnul Enache, omul care se confundă aproape cu anii frumoși ai flotei și ai portului nu mai e. Drum bun, dom' director. Și dacă-i vedeți și pe ceilalți cărora le datorăm moștenirea pe care nu prea o apreciem, Radu Popica, Kauntz, Zeicu, Țoringhibel și restul, transmiteți-le salutări. Și mulțumiri” – este mesajul transmis de Laurențiu Mironescu.

Sursa foto: Facebook/Laurențiu Mironescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii