Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presa din Constanța în doliu. Unul dintre fondatorii SOTI Neptun s-a stins din viață (galerie foto)

ro

06 Nov, 2018 18:15 7217 Marime text
Unul dintre fondatorii SOTI Neptun, Vasile Grigore, s-a stins astăzi din viață la vârsta de 71 de ani. Născut în anul 1947 pe 19 februarie, Vasile Grigore, de profesie inginer și-a dorit să pună bazele unei societăți pentru organizarea unei televiziuni independente. 
 
Regizorul Constantin Țițineanu a declarat pentru ZIUA de Constanța că a lucrat alături de Vasile Grigore din 1992, . Țițineanu a mai menționat că Vasile Grigore l-a ajutat enorm în cariera sa. Acesta a precizat că a eintrat în echipa SOTI Neptun în anul 1992 luna august, iar în anul 1993 a demonstrat în fața CNA alături de Vsile Grigore și alți colegi (Alina Amza, Valeriu Mereuță, George Dima, Gabi Dima, Radu Popa, etc) pentru a obține licența de emisie permanentă. 
 
Potrivit soției lui Vasile Grigore, Silvia Grigore, acesta a absolvit Liceul Militar de la Câmpulung Moldovenesc și Școala Militară de MArină din Constanța. 

”În luna decembrie 1990 a avut loc prima transmisie a SOTI Neptun la Constanța, chiar după protestele din Piața Universității. A fost director general al societății SOTI Neptun până în 2011 când a ieșit la pensie. A scris două cărți și a fost membru fondator al Clubului Rotary Constanța” - a declarat pentru ZIUA de Constanța, Silvia Grigore. 


Aceasta ne-a mai precizat că soțul ei a decedat astăzi dimineață la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța unde a fost internat timp de o săptămână. 

Înmormântarea va avea loc joi, 8 noiembrie 2018 la Cimitirul Central Constanța. Cei care vor s- îi aducă un ultim omagiu pot veni de mâine la Casa Albastră din Constanța. 

”Cu părere de rău, vă dau o veste proastă.A plecat dintre noi ctitorul televiziunii Soti din Constanța, Vasile Grigore (Bazil). Dumnezeu sa îl odihnească în pace!” - este un mesaj transmis pe Facebook de George Dima, operator imagine TV la Neptun TV. 


Sursa foto: ZIUA de Constanța și Facebook/George Dima
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii