Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:48 21 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost și regizor la Opera din municipiu Doliu în lumea artiștilor! Un fost profesor de muzică de la Liceul de Artă din Constanța, s-a stins din viață

ro

24 May, 2021 14:14 1507 Marime text
  • Pedro Negrescu de Filarmonica de Stat Arad a murit la vârsta de 52 de ani.
  • A fost regizor la Opera din Constanța, profesor de muzică de cameră la Liceul de Artă din Constanța, dirijor al orchestrei de cameră „Con Anima” din Arad.
Pedro Negrescu, nume real Petronius Vasile Aciocîrlănoaei, (n. 25 aprilie 1969, Tecuci), era un contrabasist român de jazz și dirijor de muzică clasică.

Sicriul cu trupul neînsufletit al iubitului meu frate va fi depus astazi in holul Palatului Cultural ( Filarmonica de Stat Arad). Cei care l-au cunoscut ii pot aduce ultimul omagiu incepand cu orele 16.00. Slujba de priveghere se va oficia incepand cu orele 19.00 Mâine, va pleca să se odihnească acasă, în satul natal, la Buciumeni unde va fi înmormântat joi., este postarea de pe pagina de Facebook a dirijorului.

S-a născut într-o familie de filologi și s-a îndrăgostit de muzică de timpuriu, datorită bunicului din partea mamei, dar și numeroaselor rude, care formau în zonă un adevărat clan de muzicanți. La 8 ani început studiile de orchestră ca violoncelist la Liceul de Artă „George Enescu” din București.

A urmat cursurile de orchestră la Haendel Akademie - Karlsruhe - Germania în 2000, 2001, 2003, atât la secțiunea instrumentală, cât și cea de operă.

Ca dirijor, a susținut concerte cu orchestrele Filarmonicilor din: Arad, Timișoara, Cluj, Bacău, Botoșani, Iași, a Teatrului Muzical „N. Leonard” din Galați, și a Teatrului de Operetă din Kiev.

Ca muzician de jazz, a susținut numeroase concerte, realizând foarte multe înregistrări de radio și de televiziune. Este autorul a trei albume proprii ți totodată autor al unor muzici de teatru și film, scrie wikipedia.org.

A fost regizor la Opera din Constanța, profesor de muzică de cameră la Liceul de Artă din Constanța, dirijor al orchestrei de cameră „Con Anima” din Arad.

Pedro Negrescu este singurul român propus pentru o bursă la Mannes College of Music din New York, unde n-a ajuns niciodată din cauză lipsei de finanțare. Aceleași dificultăți le-a întâmpinat și atunci când, la propunerea profesorului Sigi Busch, a fost nominalizat pentru o bursa la Hochschule der Kunste - Berlin.

Ti-a placut articolul?

Comentarii