Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul La Ana și Ion, bucătărie românească modernă cu un meniu vesel (galerie foto)

ro

16 Jan, 2016 00:00 9127 Marime text
Am vrut să mâncăm specialități din bucătăria românească așa că am fost la restaurantul La Ana și Ion, situat pe bulevardul Tomis, numărul 17, colț cu strada Petru Rareș, în municipiul Constanța.
 

De cum intri te simți ca la bunica acasă. Saloanele sunt cu decoruri opulente și cam ostentative care nu plac unora, mai ales dintre cei tineri, mai puțin sensibili la cele din alte vremuri. Însă arată foarte bine. Mai este deosebit La Ana și Ion față de alte restaurante românești aranjarea meselor, cu fețe de masă albe impecabile, groase, cu veselă și argintărie de casă boierească.
 
În meniu găsim feluri de mâncare din „bucătăria românească modernă, by Paul Băcilă”, așa cum spun ei. Fiecare preparat este însoțit de câte un comentariu plin de umor și bun gust. De exemplu, puteți servi gustări reci (18 – 39 lei) „drob de păsări de curte, că avem de unde, servit cu iaurt de oaie” sau „pateu de pui, bun de uns pe pâine de casă, cu roșii calde mititele”. În meniu mai găsim și supe (8 – 12 lei) „ciorbă de găină bătrână, că aia-i mai bună” sau „ciorbă de burtă, cum mâncau boierii dimineața, cot la cot cu argații”.
 
La categoria „găteli” găsim „saramură de crap, cu câtă zeamă vrei, iute sau nu, te lingi pe degete oricum” (29 lei) sau ied întreg, umplut machedonește, gătit doar la poruncă din timp aproximativ 5 kg” (400 lei). Următoarea categorie este denumită „ovo – lacto – vegetale” și are „adunare de legume la cuptor” (15 lei) sau „tocăniță cu ciuperci din pădure și de prin alte părți” (23 lei).
 
La capitolul grătare se poate servi „cârnați de casă, cu sfeclă și hrean la așternut” (24 lei), „ceafă de porc, bună după dietă” (27 lei), „copane ori piept de pui, gătite cum spui” (25 lei), „curcan altoit cu lămâie” (31 lei) sau „vițel, mânca-l-ar tata pe el” (45 lei).
 
„Garnituri de care doriți și noi putem face” costă 7 lei, pe „murături de prin borcane” dați 8 lei, iar „salata mușteriului, din ce vrea el și ce avem la îndemână” are prețul de 8 lei. Pe un desert poți da între 11 și 18 lei, iar o cafea sau un suc costă 6 lei.
 
Mi-am comandat „tochitură cum înfulecă măcelarii, de înnebunesc seara câinii din vecini” (29 lei). Pot să spun că a fost cea mai bună tochitură mâncată de până acum. Chef Paul Băcilă a știut ce face. Serviciul a fost foarte bun, rapid, iar ospătarul a fost foarte atent.
 
Am văzut planul de evacuare în caz de incendiu. Nu m-au întrebat dacă plătesc sau nu cu cardul, însă mi-au adus, o dată cu nota, și bonul fiscal.

Ce spune Registrul Comerțului

Restaurantul La Ana și Ion funcționează pe societatea Cyclop Fix SRL, înființată în anul 2015, cu sediul social în municipiul Constanța, ce se ocupă de restaurante. Potrivit vrajitorul.eu, fondatorul societății este Aniela-Marinela Spaschi, iar administratorul firmei este Ovidiu Cherametli.
 
Restaurantul La Ana şi Ion a mai funcționat pe SC La potcoava lu Ion SRL şi a fost administrată de Mădălina Catargiu şi Valeria Calu.
 
Informații utile: 
 
Site: laanasiion.ro
Facebook: www.facebook.com/La.Ana.Si.Ion 
Telefon: 0761 559 550
Wi-fi: Da
Locuri de parcare: Da
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii