Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eczemele nu trebuie iritate

ro

26 Jul, 2013 11:38 2775 Marime text
Simptomele eczemei sunt: pielea iritata, in general pe frunte, obraji si cap, desi cateodata se intinde si pe brate si piept. Eczema este o reactie alergica la anumite substante din mediu.

In randul sugarilor, eczema este raspandita in procent de 10%, insa in cele mai multe cazuri aceasta se vindeca pana la varsta de 2 ani. Deoarece eczema este in multe cazuri mostenita, este mult mai probabil ca micutul sa dezvolte aceasta forma de alergie daca un membru al familiei are o alergie.
Cum se trateaza eczema?

Imbaiaza copilul doar de doua-trei ori pe saptamana si tine-l doar cateva minute in cada. Nu folosi apa prea calda, caci aceasta faciliteaza deshidratarea pielii. Dupa ce scoti copilul din baie, sterge-l si aplica-i un strat gros de crema pe piele pentru a preveni uscarea acesteia. Nu-l imbraca prea gros si, in special, nu cu materiale sintetice, cele mai indicate fiind bumbacul si tesaturile naturale. Acestea nu irita pielea si o lasa sa respire.

Nu lasa copilul sa se scarpine, taie-i unghiile scurt si chiar culca-l cu manusi din bumbac sau cu sosete pe maini. Scarpinatul poate irita si mai mult pielea, ducand chiar la infectii.

Beneficiile caiselor: Bogate in antioxidanti, trateaza inima, ochii si pielea

Pune-i pe pat un asternut foarte moale pentru ca in timpul noptii, daca din cauza mancarimii copilul isi freaca fata de asternut, sa nu se irite si mai tare.

Deoarece multi experti cred ca o alta cauza a eczemei poate fi intoxicatia alimentara, ar trebui sa intarzii introducerea in alimentatia copilului a unor alimente precum ouale, laptele de vaca, alunele, pestele. Daca inca alaptezi, atunci incearca sa nu consumi nici tu aceste alimente, caci proteinele trec prin intermediul laptelui matern si la copil.

Nutritia copiilor mici - intre prea mult si prea putin

Uneori, polenul, praful sau parul de animale agraveaza eczema, alteori sapunul sau samponul. Eczema se poate trata, recomandarile medicului fiind absolut obligatorii. Eczema poate recidiva mai tarziu in viata copilului, de aceea normele de igiena trebuie respectate.

Articol preluat: mami.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii