Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce pierd bebeluşii atunci când cordonul ombilical este tăiat imediat după naştere?

ro

18 Jul, 2013 10:02 2013 Marime text
Tăierea cordonului ombilical la foarte scurt timp după naştere ar putea să fie în dezavantajul bebeluşului, arată o nouă cercetare.

Mai multe studii au arătat că sugarii tind să aibă un nivel mai mare al fierului în sânge atunci când cordonul ombilical a fost tăiat la o distanţă de până la trei minute după naştere, faţă de perioada de mai puţin de un minut folosită în prezent.

Cercetătorii afirmă că acordarea a 1-2 minute suplimentare ar putea permite ca mai mult sânge bogat în fier să fie transportat de la placentă la bebeluş.

Doctorii au început să taie cordonul ombilical imediat după naştere în anii '50 şi '60, luând această măsură pentru a reduce riscul de a suferi o hemoragie la naştere, explică Susan McDonald, autoarea noii cercetări.

„Această descoperire este importantă mai ales pentru femeile care nasc în zone în care anemia şi nutriţia de proastă calitate sunt foarte răspândite”, a explicat McDonald, profesor de obstetrică la Universitatea La Trobe din Melbourne, Australia.

„Un nivel adecvat al fierului este important pentru creşterea creierului şi pentru dezvoltarea sugarului până la vârsta de doi ani”, a adăugat specialista.

McDonald şi colegii săi au analizat rezultatele a 15 studii asupra a 3.911 femei şi a bebeluşilor lor, ce au fost selectate aleatoriu pentru a li se tăia cordonul ombilical repede sau după o perioadă mai îndelungată.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii