Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:41 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că…. Se împlinește un an de la moartea unei mari creatoare de modă

ro

28 Mar, 2020 00:00 306 Marime text

Zina Dumitrescu, născută Zenobia Bogoș, la data de 16 iunie 1936, Ismail, Regatul Românieia, a decedat la data de 28 martie 2019, la Ghermănești, Snagov, Ilfov, scrie Wikipedia.org.

A fost o creatoare de modă din România, numită de manechinele și colegii din show-biz „mama modei din România”
Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La vârsta de 30 de ani a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus. 
A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Crinuța Popescu, Daniela Androne, Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet.  Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu.  A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.  
A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.  
Ultimii ani din viață i-a trăit într-un azil de bătrâni din apropierea Bucureștiului. A decedat pe 28 martie 2019 singură în camera sa.  
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii