Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 14 ani de la moartea unui membru Beatles

ro

29 Nov, 2015 00:00 2863 Marime text
Astăzi, se împlinesc 14 ani de la moartea lui George Harrison, vocalist, chitarist, compozitor britanic şi membru al formaţiei The Beatles.
 
„Beatles-ul tăcut”, aşa cum era Harrison supranumit, s-a stins din viaţă în casa unui prieten, după o lungă luptă cu cancerul. Avea doar 58 de ani.
 
George Harrison s-a născut la data de 24 februarie 1943, la Liverpool. A urmat cursurile Şcolii Penny Lane, iar la mijlocul anilor '50, în timp ce era student la Institutul din Liverpool, l-a cunoscut pe Paul McCartney.
 
George Harrison a fost cel mai tânăr membru al trupei The Beatles. Cu un impact cultural asupra anilor '60 şi o influenţă care se simte şi în muzica din prezent, The Beatles era formată din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. McCartney l-a întâlnit pe George Harrison în autobuzul şcolii, când era copil, în timp ce pe John Lennon, l-a cunoscut când avea 15 ani. Formaţia a vândut peste 1,1 miliarde de discuri în întreaga lume. Deşi John Lennon şi Paul McCartney erau principalii compozitori ai formaţiei, Harrison, de asemenea, compunea pentru trupă. Dintre piesele compuse de el amintim „While My Guitar Gently Weeps”, „Here Comes the Sun”, „Something“.
 
După despărţirea formaţiei, Harrison a avut o carieră de succes ca artist solo, care a început cu hit-ul „My sweet Lord”. A fost primul Beatle care a înregistrat un album solo, intitulat „All Things Must Pass”.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, în anul 1978, s-a căsătorit cu Olivia şi din relaţia lor a rezultat un băiat, pe nume Dhani.
 
Sursa foto: pitchfork.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii