Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:53 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Muzicianul care a dus pe noi culmi jazz-ul... (video)

ro

04 Aug, 2016 00:00 938 Marime text
 

Louis Armstrong, poreclit Satchmo, unul dintre cei mai străluciţi trompetişti şi cântăreţi de jazz din toate timpurile, s-a născut pe 4 august 1901, în New Orleans, Louisiana.
 
Armstrong a crescut într-un mediu modest şi a avut o copilărie zbuciumată, fiind crescut de o mătuşă, în timp ce mama sa practica prostituţia. Înainte de a deveni un muzician desăvârşit, a fost, pe rând, căruţas, lăptar, vânzator ambulant şi lustragiu. În anul 1913, Louis a ajuns la Căminul Colored Waifs, ca delincvent juvenil, după ce a tras un foc de revolver în aer. Aici, a devenit pasionat de muzică şi a învăţat să cânte la trompetă.
 
Din punct de vedere muzical, s-a maturizat după 1922. Alături de formaţia sa, All Stars, personifică la cel mai înalt nivel muzica de jazz. Printre cele mai cunoscute melodii se numără "What a Wonderful World", "Hello Dolly", "When The Saints Go Marching In".
 
Armstrong se îmbolnăveşte de cancer la gât, însă nu poate renunţa la trompetă. Moare în 1971, în casa sa din cartierul Queens al oraşului New York.

Ti-a placut articolul?

Comentarii