Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că... Joi, 8 octombrie, fostul poet Alexandru Andrițoiu ar fi împlinit 91 de ani?

ro

08 Oct, 2020 00:00 1309 Marime text

Alexandru Andrițoiu a lucrat și în redacțiile a diferite reviste, precum „Contemporanul”, „Luceafărul”, „Gazeta Literară” sau „Viața militară”.
 

Fostul port și traducător român Alexandru Andrițoiu s-a născut pe 8 octombrie 1929, la Vașcău, în județul Bihor, și a murit pe 1 octombrie 1996, la București, cu o săptămână înainte de a împlini 67 de ani.

După cum se arată pe Wikipedia, Andrițoiu și-a făcut debutul în presă în 1949, la ziarul „Lupta Ardealului” din Cluj, iar mai târziu a debutat și în presa culturală la „Almanahul literar”, unde a fost angajat și corector.
După ce, în 1961, a absolvit Școala de Literatură și Critică Literară „Mihai Eminescu”, a lucrat în redacțiile a diferite reviste, precum „Contemporanul”, „Luceafărul”, „Gazeta Literară”, „Viața militară”.
”Din 1965 a devenit redactor-șef al revistei „Familia” din Oradea, funcție pe care a rămas timp de aproape 25 de ani, de la primul număr până în 1989. Bun cunoscător de poezie, Alexandru Andrițoiu a alcătuit antologii și a tradus din lirica rusă, maghiară, greacă, vietnameză etc”, mai menționează sursa citată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii