Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:48 23 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Al Pacino, un nume sinonim cu legenda...

ro

25 Apr, 2016 00:00 1684 Marime text

 
Al Pacino, celebrul actor, regizor, producător şi scenarist american, s-a născut pe 25 aprilie 1940, în cartierul Bronx din New York, într-o familie italiano-americană.
 
Când era tânăr, lui Al îi plăcea să imite actorii pe care îi vedea în filme, încerca diverse voci şi stări emoţionale. După ce a renunțat la școală, s-a hotărât să îşi dedice viaţa actoriei. A început cu roluri mici, în producții de teatru. După ce a fost acceptat la cursurile lui Lee Strasberg, Al Pacino a început să obțină roluri mai importante și a obținut un premiu Obie, pentru rolul din "The Indian Wants the Bronx”. A devenit cunoscut după ce a jucat în filmele "Me, Natalie” (1969) și "The Panic in Needle Park” (1971).
 
În 1972, a fost distribuit în "Naşul”, în rolul lui Corleone, după ce i-a atras atenţia regizorului Francis Ford Coppola. Prestaţia i-a adus o nominalizare la premiul Oscar, pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar graţie acestui rol, a devenit un star internațional. În 1974, Pacino reia rolul lui Corleone, în "Naşul II”, prestaţie care i-a adus a treia nominalizare la Oscar. În 1983, înregistrează un succes imens cu pelicula "Scarface”.  
 
În ultimii ani, a apărut în filme precum "Ocean's Thirteen „ (2007), "You Don't Know Jack” (2010) şi "Phil Spector” (2013).
 
Al Pacino nu a fost tentat să joace în roluri comerciale care ar fi putut să-i garanteze sume importante de bani, ci a preferat să joace în filme care să-l facă remarcat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii