Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 38 de ani de la moartea celebrei soprane Maria Callas

ro

16 Sep, 2015 00:00 2411 Marime text
Astăzi, se împlinesc 38 de ani de la moartea celebrei soprane Maria Callas. Artista a murit la vârsta de 53 de ani, ca urmare a unei maladii ce i-a afectat muşchii şi ţesuturile. Potrivit unor zvonuri, artista s-ar fi sinucis, după ce şi-ar fi pierdut, treptat, vocea, în urma unei decepţii în viaţa personală.

Maria Anna Sofia Cecilia Kalogeropoulos, pe numele ei complet, s-a născut în New York, în 1923, într-o familie de imigranţi greci. Încă de mică, Maria a demonstrat că este talentată. La vârsta de 13 ani, a plecat în Atena să studieze alături de o soprană celebră, Elvira de Hidalgo.
Primul ei rol major a fost în "La Gioconda", pe scena din Verona. Talentul ei a făcut posibil ca opere ce nu au mai fost interpretate de decenii să fie prezentate din nou publicului, creaţiile lui Bellini numărându-se printre acestea.
 
Pe plan personal, "Divina Callas", aşa cum era numită, nu a avut la fel de mare succes. După divorţul de primul soţ şi după câteva aventuri, s-a implicat într-o relaţie cu magnatul grec Aristotle Onassis. Miliardarul a părăsit-o pe artistă după o relaţie de nouă ani, îndrăgostindu-se de văduva preşedintelui american J.F. Kennedy, Jackie. În anii '70, cariera lui Callas a intrat într-un declin accentuat.

Sursa foto: weheartit.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii