Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vocea i-a definit viaţa! Angela Gheorghiu, la ceas aniversar

ro

07 Sep, 2016 00:00 2564 Marime text
Angela Gheorghiu, admirată pentru vocea sa şi prezenţa scenică, împlineşte 51 de ani astăzi. Vocea ei este considerată de critica internațională drept o combinație între vocile a două celebre cântărețe de operă, Maria Callas și Renata Tebaldi.

Şi-a urmat destinul 

Angela Gheorghiu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A debutat la nivel internaţional în 1992. Dorinţa de a cânta a fost mai puternică decât orice. „Când eram o copilă, nu gândeam, cântam pentru dragostea de a cânta. Cântam pentru că această dorință era mai puternică decât mine. Mi-am urmat destinul”, a mărturisit soprana într-un interviu acordat publicației Independent.
 
La Royal Opera House a cântat pentru prima dată „La Traviata”, în 1994, spectacol pentru a cărui transmisiune în direct BBC Radio şi-a întrerupt programul obişnuit. La una dintre repetiţii, Sir George Solti, dirijor, a spus: „Mi-au dat lacrimile. A trebuit să ies. Fata este minunată. Poate să facă orice”. Aşa s-a născut o stea.
 
De atunci, Angela Gheorghiu a fost o prezenţă constantă în săli de operă şi de concert din lumea întreagă. „Vedeam în reacțiile celor din jurul meu că, de câte ori cântam, produceam o impresie profundă și înțelegeam că asta e ceva neobișnuit”, a declarat artista într-un interviu acordat Agerpres.
 
Toate albumele lansate de Angela Gheorghiu au fost bine primite de critica de specialitate şi onorate cu numeroase premii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii