Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de ceapă, remediu pentru răgușeală

ro

06 Dec, 2018 00:00 5140 Marime text
Când corzile vocale se infectează, acestea se inflamează şi apare răguşeala, scrie realitatea.net.
 
Cel mai bun remediu este repaosul vocal, iar nu gargara, aşa cum procedează multe persoane.
 
De fapt, scrie sfatulmedicului.ro, gargara nu are absolut niciun efect terapeutic asupra corzilor vocale.
 
Şi mai împortant: vorbitul în şoaptă nu ajută nici el, ba chiar face mai mult rău, întrucât implică o încordare mai mare a corzilor vocale, decât vorbitul cu voce tare.
Pentru tratarea la domiciliu a răguşelii este bine, în primul rând, să se facă inhalaţii cu aburi sau aerosoli şi să se consume multe lichide.
 
Un leac excelent este şi ceaiul sau sucul de ceapă. Se prepară astfel: tăiaţi în felii trei cepe mari şi puneţi-le în patru sau cinci ceşti de apă, apoi fierbeţi-le până se îngroaşă. Puneţi câteva linguri de sirop într-un pahar de apă caldă, împreună cu o lingură de miere şi un strop de lămâie. Sorbiţi încet.
 
Ceaiul de ghimbir este şi el de ajutor: decojiţi o rădăcină mică de ghimbir şi tăiaţi-o în felii subţiri. Puneţi bucăţelele într-o oală mică cu apă. Se lasă la fiert pentru ceai. Deşi veţi simţi uşoare furnicături atunci când îl beţi, disconfortul provocat de răguşeală se va ameliora.
 
Laringita poate fi tratată şi cu oţet de mere: se amestecă o linguriţă de oţet de mere cu jumătate de pahar de apă. Se bea câte puţin la fiecare şapte ore.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii