Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce alimente acţionează asupra unor funcţii ale creierului şi ajută memoria

ro

22 Jun, 2016 00:00 1286 Marime text


Consumul unor alimente sporeşte puterea de concentrare, stimulează memoria pe termen scurt, energizează organismul şi ascute simţurile. Aceste aspecte sunt destul de importante, mai ales în perioadele de dinaintea unui examen important. Alimente precum fructele de pădure, cafeaua sau peştele gras acţionează asupra anumitor funcţii ale creierului şi ajută memoria pe termen lung. Fructele de pădure îmbunătăţesc capacitatea de învăţare, protejează creierul de stresul de zi cu zi şi, datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, contribuie la prevenirea demenţei şi a Alzheimerului.
 
Cafeaua măreşte performanţele intelectuale pe termen scurt, datorită cofeinei, un excitant excelent pentru memorie şi concentrare. Peştele gras este renumit pentru proprietăţile sale benefice asupra capacităţilor intelectuale. Îndeosebi în perioada dinaintea examenelor este recomandat consumul de somon şi macrou. Aceştia conţin acizii graşi Omega-3, ce amplifică funcţia cognitivă. În plus, somonul este bogat şi în niacină, substanţă recunoscută pentru încetinirea declinului cognitiv.
 
Şi ceaiul de mentă este recomandat pentru o mai bună concentrare. Mirosul de mentă ajută creierul să se concentreze şi măreşte performanţele intelectuale. În plus, acest tip de ceai are şi capacitatea de a energiza organismul, fapt ce ajută corpul să reziste la suprasolicitare. Avocado este un super-aliment ce are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase şi este incredibil de nutritiv, având 20 de vitamine şi minerale. Printre multiplele beneficii pentru sănătate se numără şi faptul că îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular. Astfel, o circulaţie sangvină bună şi o tensiune arterială normală ajută creierul să primească oxigenul necesar pentru o funcţionare optimă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii