Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii pentru acnee și coșuri

ro

17 Apr, 2021 14:54 3191 Marime text
  • Un important aport în ceea ce privește acneea și coșurile, poate fi și utilizarea plasturilor din argilă. 
  • Deasemena, este de ajutor să aplicăm o compresă bine îmbibată cu zeama de la o lămâie, și să o fixăm cu plasture toată noaptea.
Thierry Robert în cartea sa intitulată "Sute de rețete secrete pentru sănătate- Leacuri naturale din farmacopee universală", prezintă câteva remedii pentru acnee și coșuri.
 
Acesta spune că, este de ajutor, să aplicăm o compresă bine îmbibată cu zeama de la o lămâie, și să o fixăm cu plasture toată noaptea.
 
 În caz de coșuri numeroase, este bine să aplicăm de mai multe ori pe zi zeama de lămâie, pe fiecare coș, degetul sau cu un bețișor cu vată.
 
Câteva miligrame de pastă de dinți vor avea același efect. 
 
Un important aport în ceea ce privește acneea și coșurile poate fi și utilizarea plasturilor din argilă. Deasemenea, putem aplica dimineața și seara oțet de hrean pe fața umedă și lăsăm să acționeze 10 minute. Acest oțet se potrivește tuturor tipurilor de piele.
 
În ceea ce privește acneea juvenilă, dimineața și seara, feliuțe subțiri de tomată timp de 20 de minute, apoi spălare cu apă și săpun. Rezultatele ar trebui să apară în câteva zile.
 
Deasemenea, putem să bem zilnic trei căni în afara meselor, dintr-o infuzie de panseluță de câmp, trei linguri de flori uscate,  un litru de apă clocotită.
Infuzia se folosește și pentru curățarea pielii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii