Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dr. Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog în cadrul Heka Hospital. Despre acnee și tratamentul acneei (VIDEO)

ro

16 Dec, 2022 00:00 2575 Marime text
Sursă foto - Pixabay.comRepercusiunile acneei lăsate netratate sunt mult mai profunde și afectează atât pielea, cât și stima de sine.
 
Despre importanța consultației dermatologice în tratamentul acneei vom afla mai multe de la dr. Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog în cadrul Heka Hospital.
 
 
„Sunt Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog și astăzi aș dori să vă povestesc ceva despre importanța tratamentului dermatologic în acnee.
 
Acneea este una dintre cele mai comune afecțiuni dermatologice, este foarte prezentă în special la vârsta adolescentului, dar, puțină lume cunoaște acest lucru, se poate întâlni, de fapt, la orice vârstă. Avem pacienți nou-născuți, deci acneea bebelușului, este destul de frecventă la femeia adultă și, nu în ultimul rând, chiar și la vârsta a treia. De aceea, poate sunt nenumărate tratamente de tip dermato-cosmetic în farmacii sau prin magazine, dar noi, medicii-dermatologi, insistăm asupra importanței consultului dermatologic inițial pentru a obține un tratament corect.
 
Ce înseamnă un consult? Foarte simplu, trebuie să ne prezentăm la medic, în primul și primul rând, evident. Dacă vorbim de pacienți care se confruntă cu afecțiunea asta de mai multă vreme și poate au încercat tot felul de „terapii” – ce au mai luat de prin farmacii, de la cunoscuți, de pe la prieteni – e bine să cunoască aceste denumiri sau produsele în sine pe care le-a mai folosit pentru că terapia poate fi diferită în funcție de acest lucru.
 
Astfel, medicul stadializează corect acneea – că nu toată lumea are acneea la fel. Una este acneea adolescentului, una este acneea femeii adulte și la aceeași vârstă poate fi de diferite stadii – mai ușoară, medie, chiar severă. În funcție de aceste stadii, tratamentul este diferit – fie tratament local, tratament local și sistemic sau doar sistemic. Este foarte important să nu urmăm niște tratamente așa după ureche și să mergem la medic pentru această diagnosticare corectă și stabilirea stadiului corect al bolii. Astfel, vom avea niște rezultate mult mai frumoase.
 
Și un alt lucru care trebuie să ținem seama în tratamentul acneei și pe care, într-adevăr, mulți pacienți îl uită este răbdarea. Eu chiar glumesc cu pacienții mei și le spun să își scrie o răbdare mare pe oglindă. Rezultatele în tratamentele acneei vor veni, cu siguranță dacă respectăm tratamentul și indicațiile medicului, dar nu vor fi așa rapide. Nu le vom vedea într-o săptămână, două sau chiar o lună, ci lucrurile se vor vedea treptat. sunt situații când este o acnee mai avansată și avem și cicatrici. Atunci putem vorbi de un an sau poate mai mult. Avem nevoie de răbdare și de încredere pentru o comunicare corectă medic-pacient”, a spus dr. Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog.
 
Citește și:

Dr. Claudia Grigorov, medic specialist endocrinolog Heka Hospital, despre infertilitate. Cauze și tratament (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii