Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este fructul care previne bolile de inimă. Are multe vitamine!

ro

14 Dec, 2021 00:00 2176 Marime text

 
  • Fructul care conține multe vitamine, ajută la slăbit dar previne și bolile de inimă sau cancerul se poate consuma în orice anotimp.
  • Este gustos și recomandat chiar și copiilor începând de la diversificare. 
 
 
Fructul care previne bolile de inimă și cancerul este o sursă importantă de vitamina A, C, K, fibre și potasiu.
 
 
 
Este vorba despre prune. Atât prunele proaspete, cât și cele uscate conțin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane.
 
 
 
Prunele previn bolile de inimă deoarece sunt sărace în grăsimi. Fructele au și mari benefici pentru cei care țin dietă și își doresc să slăbească. 
 
 
 
Prunele sunt sărace în calorii și se numără printre puținele fructe recomandate în diete, scrie antena3.ro. 
 
 
 
 
Prunele tratează anemia 
 
 
O singură prună conține 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii/zi. Una sau două prune asigură 8% din necesarul zilnic de vitamina C, 5% din cel de vitamina K, 4% din doza zilnică recomandată de cupru, 4% din fibre și 3% din potasiu.
 
 
 
 
Prunele conțin mici cantități de fier organic asimilabil, iar consumul regulat ajută la asimilarea mai ușoară a fierului din alte alimente. Pentru absorbția fierului sunt recomandate cure timp de o lună, cu cel puțin 300 gr de prune pe zi, înainte de mesele principale. 
 
 
 
Conform ultimelor studii, pigmentul roșiatic-albăstrui al prunelor, denumit și antocianină, ajută la prevenirea diverselor tipuri de cancer. În cazul persoanelor care obișnuiesc să mănânce 3-4 prune pe zi, s-au observat și alte beneficii ale prunelor și anume o îmbunătățire a memoriei, ca urmare a reducerii radicalilor liberi care afectează acest proces.
 
 
 
Prunele previn îmbătrânirea prematură

 
 
 
Pe lângă aceste beneficii, prunele previn îmbătrânirea prematură, osteoporoza, tratează afecțiunile oaselor, îmbunătățește vederea și reglează tulburările gastrointestinale.
 
 
 
Sursa foto: Pixabay
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii