Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul pacient de coronavirus din România considerat vindecat, după al doilea test negativ

ro

29 Feb, 2020 20:38 2992 Marime text
Primul pacient de coronavirus din România, tânărul de 25 de ani din Gorj, e considerat vindecat.

Pentru a doua oară, rezultatele analizelor au ieșit negative, anunță medicii.

Tânărul din Gorj va fi scos de la izolare strictă, însă, deși poate fi externat, el va fi ținut, în continuare în Institutul Matei Balș din București.

Va rămâne în spital pentru că familia sa este în carantină și ar exista astfel riscul ca tânărul să se reinfecteze, precizează aceleași surse medicale.

Gorjeanul va rămâne astfel în spital până când familia sa va ieși din carantină.

”Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase "prof. Dr. Matei Balș" a fost retestat pentru noul coronavirus  în cursul acestei zile. Rezultatul testului este negativ. Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat. Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie. Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie. Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile”, se arată și într-un comunicat al autorităților.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii