Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS îndeamnă țările din Europa să se concentreze mai mult pe domeniul sănătății

ro

11 Mar, 2022 08:19 1841 Marime text
Organizația Mondială a Sănătății, foto cu rol ilustrativ: unsplash/ Online Marketing

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un apel ţărilor europene să se concentreze mai mult pe domeniul sănătăţii decât au făcut-o înainte de pandemia de COVID-19.

Astfel, biroul regional OMS pentru Europa a afirmat, cu prilejul lansării raportului European Health Report 2021, că statele se confruntă cu provocări uriașe în ceea ce priveşte combaterea inegalităţilor sanitare incluse în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU pentru 2030.

Totodată, experții au subliniat că acum există oportunitatea de a lua deciziile necesare care vor contura viitorul regiunii.

Guvernele ar putea decide să ofere domeniului sănătăţii o prioritate mai ridicată decât înainte şi să se concentreze pe probleme îndelung neglijate cum ar fi sănătatea mintală

European Health Report este publicat la fiecare trei ani de OMS Europa și analizează progresul înregistrat de cele 53 de ţări membre OMS Europa pentru îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU. 

De asemenea, potrivit OMS, raportul oferă totodată o analiză a impactului pandemiei asupra sănătăţii publice.

Cele 193 de state membre ale ONU au adoptat Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în 2015, o foaie de parcurs pentru combaterea problemelor majore ale umanităţii până în 2030, printre care sărăcia, foametea, bolile şi criza climatică, printre altele.

Țările din regiune trebuie să depună eforturi în ceea ce priveşte creşterea ratei infectărilor cu HIV, obezitatea infantilă şi sănătatea mintală, asupra cărora pandemia de coronavirus a avut un impact disproporţionat, au mai explicat specialiștii OMS Europa.

sursa Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii