Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările bat pasul pe loc. Când va deveni funcţional laboratorul de imagistică al Policlinicii 2?

ro

07 Dec, 2017 00:00 1997 Marime text
Policlinica 2 din Constanţa a beneficiat de lucrări de reabilitare şi modernizare printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 5 milioane de euro. Cu toate că lucrările s-au finalizat în anul 2015, laboratorul din cadrul Policlinicii 2 nu este funcţional nici la acest moment. Au fost solicitate fonduri pentru finalizarea acestora, iar în şedinţa Consiliului Judeţean din luna octombrie a fost alocată suma de aproximativ 300.000 de lei, în vederea finalizării amenajărilor la Policlinica 2 din Constanţa.

Asta după ce, în urmă cu câteva luni, executivul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a descoperit că aparatura de sute de mii de euro zace nefolosită şi că subsolul clădirii este un adevărat focar de infecţie.

După ce laboratorul Policlinicii 2 va deveni funcţional, constănţenii vor putea beneficia de analize imagistice în baza asigurărilor medicale.

În prezent, se desfăşoară o serie de licitaţii, urmărite îndeaproape de conducerea CJC, care se declară nemulţumită de faptul că Policlinica 2 nu este încă funcţională. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Claudiu Palaz spune că, în situaţia în care Policlinica 2 nu va deveni funcţională, va face plângeri penale.
 
Vă reamintim că CJC a obţinut recent autorizaţiile Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare pentru aparatura de la Policlinica 2 Constanţa. Mai exact, CJC a obţinut autorizaţia pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul nuclear, document care permite deţinerea de instalaţii radiologice. Autorizaţia a intrat în vigoare la data de 14 noiembrie 2017 şi expiră în data de 13 noiembrie 2022. Totodată, CJC a obţinut şi autorizaţia pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul nuclear, act care îi permite să închirieze instalaţii radiologice. Şi această autorizaţie a intrat în vigoare la data de 14 noiembrie 2017 şi expiră în data de 13 noiembrie 2022.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii