Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este bine să mâncăm struguri

ro

22 Mar, 2017 00:00 2228 Marime text
Strugurii fac parte dintre fructele cele mai iubite şi cultivate de pe pământ. Pe lângă aroma şi gustul deosebit, strugurii sunt foarte bogaţi în fibre şi minerale, motiv pentru care ajută la un tranzit intestinal mai bun. Ei au proprietăţi puternic purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandaţi în special persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare sau celor care vor să urmeze o cură de detoxifiere, conform csid.ro.

Conţinutul bogat în glucide este foarte bine asimilat de organism, mulţumită prezenţei vitaminei B, ceea ce duce la o funcţionare corectă a sistemului muscular şi nervos. Strugurii sunt un furnizor important de tonus, având mari adepţi printre copii şi sportivi.
Strugurii stimulează funcţionarea ficatului şi, totodată, sunt buni şi pentru inimă. Mulţumită polifenolilor, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge.

Cura cu struguri este recomandată pentru eliminarea rapidă a kilogramelor nedorite (între 3-5 kilograme), a toxinelor din organism şi pentru accelerarea metabolismului .
Sucul proaspăt de struguri este o excelentă soluţie demachiantă şi de reîntinerire a pielii. Are un efect vitaminizant, uşor răcoritor şi calmant. Este recomandat atât pentru tenul normal, cât şi pentru cel gras şi cel iritat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii