Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:47 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de kiwi

ro

10 Jul, 2020 00:00 1491 Marime text

Kiwi este un fruct ce abundă în vitamine și minerale. Nutriționiștii recomandă un consum constant de kiwi pentru a asigura aportul de vitamine și minerale necesare unei bune funcționări a organismului.

Potrivit specialiștilor, kiwi conține o cantitate dublă de vitamina C față de cea pe care o conține de regulă anumite citrice, cum ar fi portocalele. Consumul unui singur fruct de kiwi pe zi asigură cantitatea recomandată de vitamina C.

Vitamina E din compoziția fructului are proprietăți antioxidante și asigură sănătatea pielii, iar un aspect foarte important pentru femeile însărcinate este că acesta conține și acid folic, recomandat pentru o dezvoltare armonioasă a sistemului nervos al bebelușului.

În plus, kiwi conține și potasiu, element foarte important pentru organism, care ajută la menținerea sănătății inimii.
Nu mulți oameni cunosc faptul că fructul de kiwi conține și luteină și astfel contribuie la prevenirea dezvoltării glaucomului și a cataractei.
De asemenea, kiwi contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar și are un efect purgativ natural.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii