Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:55 06 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de pește

ro

31 Jul, 2020 00:00 1473 Marime text
 

Pentru un aport de vitamine, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, dar și minerale, peștele ar trebui să fie nelipsit din meniul tuturor.
Consumat cu moderație, în general 2-3 porții pe săptămână, peștele este recomandat pentru o alimentație echilibrată.
Carnea de pește abundă în minerale cum ar fi potasiu, fosfor, iod, fier și seleniu, în proteine, vitamine (A, B12, D și E), dar mai ales în acizi grași esențiali omega-3 și omega-6.
Câteva dintre beneficiile consumului de pește identificate de nutriționiști sunt că acesta previne anemia, osteoporoza și accelerează arderile. Totodată, peștele poate sprijini organismul în a preveni diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul ovarian, mamar, cancerul de prostată, esofaringian, de colon, precum și cel oral.
Carnea de pește previne inflamațiile și scade riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, acesta mărește aportul de calciu în organism și poate avea efecte pozitive, spun studiile, în cazul depresiei și al tulburărilor bipolare.

Sursa foto: wikipedia.org

Ti-a placut articolul?

Comentarii