Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe Cum alegem cele mai bune suplimente alimentare cu vitamine și minerale

ro

04 Mar, 2022 00:00 2413 Marime text


Diversitatea de alimente pe care o găsim pe piață ne ridică un mare semn de întrebare. Deși avem cam toate grupele de legume și fructe disponibile în magazine, aproape 30% din populația lumii are probleme cu deficiențele nutritive. Mai exact,  aproximativ 2 miliarde de oameni suferă de anemie.
 
Vitaminele și mineralele sunt de două feluri: cele sintetice – fabricate identic din punct de vedere chimic cu cele naturale de instituții farmaceutice și cele naturale – pe care le obținem din surse organice (alimentație).
 
În timp ce vitaminele și mineralele naturale pe care le îngerăm din alimente se asimilează la nivelul intestinului subțire (duoden), cele sintetice sunt create să simuleze acțiunea celor naturale în organism.
 
Hrana pe care o consumăm zilnic nu ne ajută sa asimilăm toate vitaminele și mineralele de care avem nevoie. E și vina noastră pentru că nu mâncăm sănătos, dar sunt și lucruri care nu țin de noi, cum ar fi calitatea acestor alimente pe care le consumăm.
 
 
De multe ori ne orientăm catre legume și fructe cu gândul ca raportul de sănătate este mai mare, însă tot de atâtea ori găsim mult mai multe substanțe chimice în aceste legume/fructe decât ce gasim în anumite produse semipreparate.
 
De cele mai multe ori ne este mult mai ușor să apelăm la varianta suplimentelor nutritive. Din lipsa de timp, din lipsa de hrană sănătoasă sau, pur și simplu, așa gândim că este mai bine. Total eronat pot spune.
 
Cele mai bune vitamine și minerale sunt cele pe care le găsim în alimentația de bază. Sunt și cazuri medicale în care nu se pot asimila toate acestea și, atunci chiar este cazul sa apelăm la suplimentele nutritive, vitamine și minerale, consumate ca surplus la ceea ce obținem din hrană.
 
S-a ajuns aici pentru că trăim în epoca vitezei. Suntem mereu pe fugă, suntem mereu tentați să apelăm la fast-food, mâncăm pe fugă și astfel nu țintim toate grupele de vitamine pe care ar trebui să le asimilăm din hrana naturală.
 
 
 
Stilul de viață este și el un mare factor care duce la aceste lipsuri nutritive. Sportul trebuie să facă parte din viața noastră de zi cu zi. Organismul funcționează mult mai bine dacă îl ajutăm cu mișcare zilnică, mișcări simple ca mersul pe jos, exerciții fizice de un ritm normal care să mențină funcționalitatea organelor în proporții normale.
 
Suplimentele nu ar trebui să înlocuiască o dietă echilibrată, deoarece alimentele nu conțin doar vitaminele și mineralele  esențiale, ci și aminoacizi și enzime care contribuie la absorbția vitaminelor în organism.
 
Oricât de mult ar semăna ca și structură chimică între ele, substanțele nutritive produse în laborator cu cele naturale, organismul reacționează total diferit la efectul acestora. În primul rând se comportă altfel in organism pentru că nu sunt la fel absorbite și folosite de către organism. Acest lucru este posibil că, atunci cand proveniența lor este din alimente naturale, nu ne alegem doar cu vitamine și minerale. Pe lângă acestea, consumăm și o serie întreagă de co-factori și enzime care permit utilizarea optimă a acestora de către organism.
 
Este foarte important să înțelegem că mineralele și vitaminele naturale, provenite din dietă sau surse naturale, funcționează optim în organism datorita complexului de substanțe nutritive din care fac parte. Fiecare componentă a acestui complex le pune în valoare și ajută organismul sa le prelucreze în mod corect pentru sănătatea lui.
 
 
Într-o proporție foarte mare, toate vitaminele și mineralele de pe piață sunt produse în laborator, deci sunt sintetice. Avantajul cumpărării acestora într-un număr mare este că au un preț mic în comparație cu cele naturale.
 
Suplimentele alimentare sunt un mod eficient de a completa aportul zilnic de minerale și vitamine. Cheia consumului sănătos este să găsești ce este potrivit pentru organismul tău și pentru carențele pe care le ai.
 
Sunt foarte multe situații în care se consumă suplimente naturale fără a avea o carență. Se consuma că „e bine să iei din când în când un Calciu sau un Magneziu”, neștiind că se poate face mai mult rău decat bine.
 
Toate aceste suplimente naturale, în cazul în care ajungi să apelezi la această variantă, se iau după o prescripție medicală și numai în urma unor analize de laborator. Nu trebuie să consumăm dupa bunul plac.
 
Concluzia este că toate mineralele și vitaminele trebuie luate dupa niște criterii. În primul rând trebuie să știm dacă avem anumite carențe sau nu. Pe langa suplimentele de vitamine și minerale pe care le luam trebuie să avem și un ritm de viață sănătos. Acestea se completează reciproc și trebuie menținut un echilibru între hrana pe care o consumăm și activitatea zilnică pe care trebuie sa o desfășurăm.
 
Articol scris de Melanie https://ghidulcumparatorului.ro/

sursa astrocafe 

foto unsplash 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii