Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:55 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Fasole rosie cu creveti

ro

30 Nov, 2014 09:30 1312 Marime text


Nu as putea exact sa va spun originea acestei retete, cert este ca am vazut-o intr-un restaurant cu specific italian si am incercat sa o reproduc partial, adaptand-o dupa gustul meu. Asocierea crevetilor cu fasolea alba este specifica bucatariei italiene populare si, oricat de sceptica am fost la inceput, s-a dovedit a fi geniala. Mie mi-a placut mai mult ideea de fasole rosie, pe care am imbogatit-o cu sos de rosii, usturoi, chilli, boia si dafin. Am obtinut o mancarica foarte gustoasa, un pic picanta, care poate fi servita si rece, a doua zi, cand isi dezvolta si mai mult aromele.

Ingrediente (4 portii)

creveti decorticati 500 grame
fasole rosie fiarta 2 conserve x 400 grame
rosii in conserva 400 grame
pasta de tomate 1 lingura
ulei de masline 50 ml
catei de usturoi 5
ardei chilli 2
boia afumata 1 lingurita
dafin uscat 2 frunze
supa de pui 250 ml
patrunjel proaspat tocat 1 legatura
sare 1/2 lingurita
piper 1/4 lingurita

Mod de preparare

3 catei de usturoi si ardeii chilli tocati, impreuna cu frunzele de dafin se calesc 1 minut in 25 ml de ulei incins. Se adauga rosiile din conserva, zdrobite, si pasta de tomate si se da intr-un clocot. Fasolea din conserva se spala bine, se scurge si se pune peste rosii, impreuna cu supa de pui. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa (10-15 minute). Intre timp, crevetii curatati si uscati se marineaza in restul de ulei de masline, cu 2 catei de usturoi tocati si boiaua afumata. Cand fasolea e fiarta se adauga crevetii. Se mai lasa 1-2 minute, pana acestia sunt roz si facuti, se adauga sarea, piperul si patrunjelul

https://www.preparate-culinare.ro/feluri-principale/78-fasole-rosie-cu-creveti

Ti-a placut articolul?

Comentarii